Concert aniversar dedicat Centenarului Marii Uniri

Orchestra de Cameră UNIREA deschide seria concertelor aniversare dedicata Centenarului Marii Uniri, prin concertul de luni 29 ianuarie, ora 19.00, de la Sala Mare a Ateneului Popular. O misiune asumata cu mare placere, mai ales pentru ca este singurul ansamblu simfonic numit UNIREA. De aceasta data concertul va cuprinde doar lucrari ale unor importanți compozitori români de muzica clasică.

Astfel, prima parte va debuta cu lucrarea Intermezzi pentru instrumente de coarde, op. 12, scrisa de George Enescu în anul 1903, apoi Concertul pentru oboi si orchestra de coarde, lucrare ce apartine lui Sigismund Toduta, eminent compozitor si muzicolog, de la a carei nastere se implinesc 110 ani.

”In partea a doua a programului vor fi interpretate alte doua lucrari : cunoscuta si populara Suita de dansuri romanesti, ce apartine lui Bela Bartok si Concertul pentru orchestra de coarde, din creatia lui Paul Constantinescu, lucrare puternic ancorata in melodica folclorului romanesc. Solistul concertului este oboistul Valentin Ghita. Conducerea muzicala apartine lui Vincent Gruger. Bilete la Agentia Ateneului Popular la pretul de 30 lei si 20 lei –redus”, a precizat managerul Ateneului Valentin Gheorghiță. (Ed. O.)

One Response to Concert aniversar dedicat Centenarului Marii Uniri

  1. Robert 23/01/2018 at 18:40

    Foarte frumos! O zi importanta trebuie sa fie tratată ca atare!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.