Comunicat de presă. Proiect implementat de Asociația ”Conexiuni”: “Educația copiilor romi – determinată de educația școlară a părinților lor”

conexiuni header footer romiÎn perioada 01 martie 2015 – 30 aprilie 2016 Asociatia ”Conexiuni” in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Şcoala Gimnazială Slobozia Bradului si Şcoala Gimnazială Tîmboieşti va implementa proiectul cu titlul “Educatia copiilor romi – determinata de educatia scolara a parintilor lor”, proiect finanţat prin granturile SEE, 2009–2014, in cadrul programului Fondului ONG în România, Componenta 2: Justitie sociala, Subcomponenta 2.1. Dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice , conform contractului de finantare numarul RO2014C.2.1_38.

Bugetul total al proiectului este de 77 280.00 euro, din care: Finantare nerambursabila: 69 482.00 euro si contributia solicitantului : 7 798 euro.

foto comunicat conexiuni 31 iulie 2015

Unul din obiectivele acestui proiect este:

  • cresterea nivelului de studii al unui numar de 60 de persoane din Comunele Slobozia Bradului si Timboiesti, cu varsta de peste 14 de ani care au abandonat sau parasit timpuriu scoala, in special femei si romi, prin furnizarea catre acestia, pe parcursul a 544 ore, de servicii educationale de tip „A doua sansa” – invatamant primar nivelul I si II. In perioada martie- iulie 2015 s-a derulat prima etapa a acestei activitati, beneficiarii fiind 30 de persoane care au absolvit nivelul I de scolarizare prin programul „A doua sansa”, urmand ca in perioada urmatoare sa parcurga si nivelul II , sporindu-si astfel sansele de a finaliza invatamantul primar si a urma invatamantul gimnazial.

Impactul estimat al implementării acestei activitati asupra grupului ţintă fixează faptul că membrii celor 2 comunitati isi dezvolta cunostintele despre rolul educatiei in dezvoltarea personala , astfel incat vor fi motivaţi să abordeze şcoala ca pe un mediu în care îşi pot exprima personalitatea şi pot dobandi competenţele necesare evolutiei individuale.

Programul „A doua sansa” derulata in cadrul proiectului implementat de Asociatia „Conexiuni” in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Scoala Gimnaziala Timboiesti si Scoala Gimnaziala Slobozia Bradului este în acord cu documentul ’’Accelerarea Implementarii Strategiei Nationale de Imbunatatire a Situatiei Romilor’’, printre ale cărui priorităţi se regăseşte dezvoltarea serviciilor ce vin in sprijinul categoriilor defavorizate printr-o abordare integratoare, care are în vedere şi incluziunea socială a grupurilor dezavantajate. Această prioritate corespunde la rândul ei cu priorităţile de dezvoltare regională, respectiv: promovarea accesului egal şi a incluziunii sociale în educaţie, formare profesională şi pe piaţa forţei de muncă, dar şi corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii.

Prin activitatile acestui proiect se promoveaza rolul educatiei intr-o societate care are drept scop îmbunătățirea calității vieții generațiilor actuale și viitoare, o societate in care se poate promova increderea si colaborarea reciproca.

Manager de proiect
Ganea Maricela

31.07.2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.