UPDATE: Partidul Verde Vrancea reacţionează după dezvăluirile ziarului nostru cu privire la "măcelul" făcut de LIDL Focşani în fosta Autogară, unde a tăiat toţi copacii

UPDATE: PV Vrancea a trimis o adresă oficială către LIDL România. Iată conţinutul ei: “Stimate doamnelor si domnilor, Prin constructia filialei Lidl la Focsani s-a distrus o importanta suprafata de spatiu verde si s-au taiat mai multi copaci. Va solicitam oferirea urgenta a unor solutii alternative pentru mentinerea constanta a suprafetei de spatiu verde in zona. In caz contrar ne rezervam dreptul de a protesta impotriva acestor infractiuni de mediu atat pe plan national cat si european. Suntem interesati doar de un raspuns documentat si care sa-si doreasca sa rezolve problema”.

Partidul Verde Vrancea a luat act cu ingrijorare de decizia companiei Lidl de a taia un numar de copaci in zona Autogara si de a nu oferi nicio solutie alternativa pentru mentinerea constanta a suprafetei de spatiu verde in zona.

Solicitam companiei Lidl sa ofere de urgenta o solutie alternativa, de exemplu cumpararea si transformarea unei suprafete betonate in spatiu verde in aceeasi zona unde s-au efectuat taierile. Ne sprijinim in acest demers pe legislatia germana, tara de origine a companiei Lidl.

Consideram Lidl o companie responsabila si faptul ca legislatia romana este mult mai permisiva cu infractiunile de mediu nu inseamna ca Lidl sa nu-si respecte principiile si buna relatie cu mediul, lucruri pe care le respecta in Germania.

Vom solicita un raspuns si Lidl Germania si in caz de mentinere a pozitiei Lidl Focsani vom fi nevoiti sa adaugam Lidl in categoria companiile interesate doar de profit si care nu isi asuma nicio responsabilitate fata de mediul in care traiesc clientii dansilor, lucru care va genera consecinte momentan inca imposibil de evaluat, poate chiar si asupra profitului Lidl, lucru atat de important pentru companie.

Comunicat primit de la Dan Butnaru, presedinte interimar Partidul Verde Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.