Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a analizat pagubele produse de alunecari de teren si inundatii

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit astăzi, 03.06.2010, într-o şedinţă extraordinară pentru a discuta pe marginea Notelor de Constatare, încheiate de comisiile mixte de identificare şi inventarieie a pagubelor, în urma deplasării acestora în intervalul 26.05- 01.06.2010, în comunele: Dumitreşti, Jitia, Gura Caliţei, Câmpineanca, Coteşti, Poiana Cristei, Soveja şi Cârligele.

Potrivit materialului prezentat, în localitatea Dumitreşti a fost afectat drumul judeţean DJ 204 la intersecţia cu DN2N- Blidari-Poieniţa –Lăstuni- Tinoasa, pe o porţiune de 14 kilometri, în localitatea Jitia pe DN2N, la km 46+900 s-a reactivat alunecarea de teren ce a generat fracturarea sistemului rutier pe o lungime de cca. 100ml, în aceste condiţii circulaţia, desfăşurându-se pe un singur sens. În localitatea Gura Caliţei au fost distruse de ape două poduri în punctele Groapa Tufei, respectiv Groapa Catrinei, accesul în momentul de faţă, făcându-se pe punte pietonală din lemn. Pe raza aceleiaşi localităţi a fost afectat un alt pod în punctul Plopu, accesul asigurându-se doar pentru autoturismele mici. De asemenea ploile torenţiale au afectat şi platforma drumului judeţean 204P ( Gura Caliţei- Lacu Baban- Dealu Lung).

Conform prezentării Notei de Constatare, în localitatea Coteşti a fost afectat drumul comunal D.C. 162 la intersecţia cu D.J. 205R- Tabăra Coteşti pe o lungime de 1,5km în proporţie de 20% iar la Soveja a fost afectat podul de pe DN2L, km 59 +900 sat Dragosloveni, care face legătura cu staţiunea Soveja precum şi cu Lepşa spre Braşov.

În urma precipitaţiilor abundente au mai fost afectate: două drumuri comunale 149A Poiana Cristei-Petreanu- Târâtu, respectiv DC 153 Poiana Cristei- Podu Lacului (Poiana-Cristei), două poduri din localitatea Cârligele şi alte două drumuri, unul comunal şi altul judeţean (DJ205S), aparţinând localităţii Câmpineanca.

Întrucât în unele Notele de Constatare nu erau prezente si devizele estimative, membrii Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au hotărât în cadrul şedinţei să solicite primarilor întocmirea acestor devize, urmând ca în baza acestora să poată iniţia un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea unor sume de bani din fondul de intervenţie al Guvernului în vederea remedierii acestor pagube.

Comunicat primit de la Biroul de presă al Instituţiei Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.