Combaterea evaziunii fiscale, prioritatea conducerii Direcției de Finanțe în 2013

Combaterea evaziunii fiscale este prioritatrea conducerii Directiei de Finante Vrancea in acest an. Pentru anul 2013, DGFP Vrancea si-a stabilit un plan de actiuni în concordantă cu Strategia ANAF pe termen mediu 2012-2014 si Programul de guvernare 2013-2016, plan care vizează printre altele si utilizarea procedurilor de aplicare a metodelor indirecte de stabilire a bazei impozabile la persoane juridice; perfectionarea analizei de risc în vederea verificării cu prioritate a contribuabililor cu risc fiscal ridicat dar si verificarea persoanelor fizice care au desfăsurat operatiuni impozabile si nu s-au înregistrat în scopuri de TVA.

In acelasi timp directorul finantistilor vranceni Eugen Ciorici isi propune in acest an sa intensifice actiunile de verificare a preturilor de transfer în cazul tranzactiilor efectuate între afiliati, sa monitorizeze contribuabilii nou înfiintati înregistrati în scopuri de TVA, domeniu considerat a avea un înalt potential de evaziune.

Vor fi verificate de asemenea conditiile declarării acestora ca inactivi si, respectiv dacă detin capacitatea de a desfăsura activitatea pentru care au fost autorizati. Societatile comerciale care au inregistrat deconturi succesive cu sume negative de TVA si nu au solicitat rambursarea nu vor scapa de verificari. Cresterea veniturilor bugetare prin îmbunătătirea colectării si dinamizarea actiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău platnici, concomitent cu reducerea fraudei în faza de colectare fortată prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora sunt alte obiective pe care conducerea Directiei de Finante Vrancea spera sa le realizeze in acest an.

Finantele din Vrancea au incasat in 2012 pe taxa de poluare peste 7 milioane de lei

Cateva milioane de lei a incasat anul trecut Directia de Finante Vrancea in urma taxei pe emisiile poluante. Oficialii institutiei spun ca in 2012 veniturile încasate de la plătitori care au achitat taxa pe emisiile poluante provenite de la autovehicule s-au ridicat la 7,1 milioane de lei dar in acelasi timp s-au restituit plătitorilor 8,2 milioane de lei. Sumele au fost restituite doar la cererea contribuabililor.

Din acest an taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un “timbru de mediu” pentru care proprietarii de vehicule vechi si poluante vor plăti mai mult, iar detinătorii de vehicule noi vor plăti mai putin sau chiar deloc în cazul masinilor hibride electrice. Plata pentru acest timbru de mediu va fi calculată în functie de emisia de noxe si de capacitatea cilindrică a vehiculului. Asadar taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an este din nou obligatorie.

Articol preluat de pe Radio DADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.