“Colţul” cititorilor: “Anticorpii”

Lumanari in Piata Unirii FocsaniUn oraș este o ființă vie, cu organe a căror funcționare îl mențin în viață și-l ajută să se dezvolte, cu anticorpi – cetățenii – care îl protejează și care atunci când simt că se instalează maladia ș iau atitudine și-o izgonesc. Știu că atâta vreme cât țin răul departe iar organismul este sănătos, în formă, și ei vor prospera.

Scăderea numărului de locuitori este un semn care vestește apropierea morții. Un oraș viu, sănătos, este în continuă expansiune, în mișcare. Oamenii vin de peste tot și se stabilesc aici. În schimb, un oraș aflat în fază terminală se restrânge, asemenea unui corp bolnav care slăbește și se usucă din cauză că viața se scurge din el. Conform datelor ultimului recensământ al populației, numărul locuitorilor din orașul nostru a scăzut cu câteva mii.

În orașul nostru anticorpii nu mai reacționează la boală. Oamenii pe care îi întâlnești pe stradă, pe unii îi cunoști, pe alții nu, sunt resemnați,apatici, apăsați de o greutate nevăzută. Au uitat să zâmbească. Îi vezi doar cum răsuflă ușurați, gândind că a mai trecut o zi și încă sunt în viață. Supraviețuiesc. Își fac planuri doar de pe o zi pe alta, nu îndrăznesc să se gândească la ce va fi săptămâna viitoare. Îi și auzi: să trecem de mâine și-om vedea ce-o mai fi după aia. (Alin POPA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.