COD ROŞU de inundaţii în Vrancea. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se aşteaptă la ce e mai rău.

Inundatie-strada-Marasesti1Astăzi, a avut loc ședința Grupului de Suport Tehnic pentru Inundații de pe lângă CJSU (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) Vrancea. În cadrul ședinței au fost prezentate situațiile operative din județ, s-au stabilit o serie de măsuri ce revin instituțiilor care fac parte din Grupul de Suport, conform planului de intervenții aprobat de CJSU.

Având în vedere instituirea codului rosu hidrologic pe mai multe cursuri de apă din județul Vrancea, SGA (Serviciul de Gospodărire a Apelor) a inștiințat membrii Grupului de Suport Tehnic pentru Inundații că are deja deplasate în teren echipe de intervenție dotate cu saci de nisip și lopeți pentru supraînălțarea digurilor din zonele cu potențial pericol.

Toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au fost anunțate și li s-a solicitat să acționeze conform planului local de intervenție. Tot ca măsură suplimentară de siguranță s-a luat legătura cu Garnizoana Focșani care a pus la dispozitia CJSU șase autocamioane și 100 de militari care pot interveni in maxim 30 de minute de la solicitare.

Echipele ISU și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi au personal pentru a interveni la o eventuală evacuare a populației care va fi dispusă de președintele CJSU sau CLSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.