COD PORTOCALIU de vreme de iarnă. Vin primele NINSORI în Vrancea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică – COD GALBEN, valabilă pentru zona de câmpie și de deal a judeţului Vrancea, în intervalul 27 noiembrie, ora 16.00 – 28 noiembrie, ora 18.00 și o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă pentru zona de munte a judeţului Vrancea, în data de 27 noiembrie, ora 2000 – 28 noiembrie, ora 1600, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

Astfel, va ninge însemnat cantitativ, iar viteza vântului la rafală va atinge 55…70 km/h.
Avertizarea a fost adusă la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi transmisă tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului.

Pentru a putea lua măsurile preventive, în scopul limitării efectelor negative şi a avertizării operative a populaţiei în eventualitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor. Totodată, se va avea în vedere monitorizarea permanentă şi cu maximă atenţie a situaţiei existente, pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie, cât şi verificarea şi asigurarea stării de funcţionalitate a sistemelor de avertizare şi alarmare.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, s-au dispus măsurile necesar a fi aplicate ca urmare a fenomenelor meteo prognozate.

Având în vedere prognoza meteo pentru perioada imediat următoare, Prefectul Judeţului Vrancea, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat primarilor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să dispună la nivelul unităţilor administrativ teritoriale toate măsurile necesare ce se impun pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă ce s-ar putea manifesta şi în special, pentru apărarea vieţii oamenilor.

Totodată, în ceea ce priveşte persoanele cu probleme medicale, care necesită transport la spital și femeile însărcinate, s-a dispus aducerea acestora la unitățile spitalicești, din zonele unde se pot manifesta cu preponderenţă fenomenele meteo prognozate, pentru a evita posibile întârzieri sau dificultăţi.

Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm să se evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, dar, dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Evoluţia fenomenelor meteorologice este monitorizată cu maximă atenţie la nivelul tuturor structurilor care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar fluxul informaţional-decizional este asigurat prin intermediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al județului Vrancea, la sediul acestuia funcţionând Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare Intervenţii.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE