Clubul IMPACT Cuza a derulat prima etapa a proiectului „Educaţia, mai aproape de nevoile tinerilor”

Clubul IMPACT Cuza a derulat prima etapa a proiectului „ Educatia- mai aproape de nevoile tinerilor”, eveniment realizat cu sprijinul Fundatiei Noi Orizonturi si Romanian American Foundation.

Actiunea „ Educatia-mai aproape de nevoile tinerilor” s-a desfasurat duminica, 11 martie 2012, incepand cu orele 11:00, la cinematograful Balada din Focsani.

Tinerii intre 14 si 17 ani au vizionat filmul „ Easy A”, o pelicula 2010, ce a adus in prim-plan viata adolescentilor si problemele lor. Actiunea a continuat cu dialogul dintre dr. Catalin Groza, doamna psiholog Margareta Modrea si tinerii din public. Elevii-spectatori au formulat intrebari scrise pe bilete, iar cei doi invitati au raspuns la obiect, incercand sa clarifice cele mai delicate probleme ale tinerilor in ceea ce priveste educatia sexuala, metode contraceptive, problemele identitatii in cuplu, responsabilizarea deciziilor.

Trebuie precizat ca in sala au fost invitati si tinerii infectati cu virusul imuno-deficitar de la Centrul „Sf. Maria” din Golesti, prieteni mai vechi ai cuzistilor, caci parteneriatul dintre Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” si Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea in cadrul proiectului „A doua sansa pentru viata” a devenit o traditie. Acestia, insotiti de seful Centrului, domnul Sorin Atomulesei si doamna psiholog, Alina Badiu, au petrecut o dupa-amiaza agreabila, primind in dar prajituri, cozonaci si pizza, produse obtinute prin sponsorizare de la cofetaria Monique, respectiv contributia voluntarilor cuzisti.

Evenimentul a avut loc in cadrul programului „IMPACT- model de educatie extracurriculara nonformala in Romania”, implementat de Fundatia Noi Orizonturi, cu sprijinul Romanian American Foundation, in parteneriat cu Tara Vrancei, Asociatia „Focul Viu”, Casa de cultura „Constantin C. Giurescu” Odobești.

„In sala au fost colegii mei de la Cuza, mai mici sau mai mari, dar eu am simtit alaturi de noi, voluntarii, niste prieteni dragi, veniti sa traim impreuna sentimentul de implicare intr-un proiect care atingea mai multe obiective: pe de o parte, intelegerea corecta a ceea ce inseamna o dupa-amiaza culturala, pe de alta parte, asumarea unui dialog despre problemele pe care adolescentii evita, in general, sa le discute. Consider ca acest proiect a fost un succes, fiindca am reusit sa facem educatie si in afara scolii, vorbind tocmai despre lucruri cu impact in viata adolescentilor ” a declarat Emanuela Manolache, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” si managerul acestui proiect.

A doua parte a proiectului „ Educatia-mai aproape de nevoile tinerilor” se va desfasura la sfarsitul lunii martie, sub semnul parteneriatului dintre clubul IMPACT CNC si clubul IMPACT din liceul Pedagogic.

Comunicat primit de la CNC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.