Ciprian Nica: ”Guvernul PDL-UDMR continuă campania de distrugere a sistemului de sănătate”

Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica consideră că reglementările Ministerului Sănătăţii legate de piaţa medicamentelor din România vor duce la agravarea stării de sănătate a populaţiei.

Parlamentarul este de părere că introducerea taxei de clawback de către Ministerul Sănătăţii şi declaraţiile făcute în comisiile din Parlament de către ministrul finanţelor care a anunţat că, în 2012, se vor reduce subvenţiile la medicamente cu 3 miliarde de lei, vor duce la apariţia unor cazuri dramatice.

Practic, prin introducerea taxei de clawback specialiştii estimează o scădere a pieţei farmaceutice, în 2012, de aproximativ 30%, respectiv 200 milioane Euro, iar prin reducerea subvenţiilor la medicamente cu 3 miliarde lei se va da o lovitură definitivă sistemului de sănătate din România.

Deputatul Ciprian Nica consideră că, prin acţiunile sale, ministrul Ritli Ladislau continuă politica de distrugere pusă în practică de Guvernul Boc, politică prin care s-a pus lacătul pe sute de spitale din România.

 Prin această politică Guvernul Boc se face vinovat, din punct de vedere moral, de moartea a zeci de cetăţeni care nu au mai putut beneficia de servicii medicale de urgenţă, deoarece spitalele din apropiere fusesră închise.

De data aceasta, cetăţenii nu vor mai muri în faţa lacătelor puse pe spitale ci vor trebui să suporte lipsa medicamentelor gratuite şi compensate tocmai ca urmare a măsurilor luate, la comun, de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor.

Din păcate, nu doar cei bolnavi se vor confrunta cu situaţii dramatice! Probleme, de data aceasta de ordin financiar, vor avea şi producătorii de medicamente, în special cei autohtoni, care, pe lângă lipsa de finanţare din sistem vor fi obligaţi să plătească taxa de clawback.

 Pentru multe companii farmaceutice româneşti taxa de clawback poate duce chiar la faliment fapt care ar genera şomaj şi alte efecte negative înlănţuite.

Pe lângă aceste chestiuni care vor afecta sistemul medical în 2012, se mai adaugă una – instabilitatea legată de valoarea taxei de clawback – care, aşa cum a anunţat ministrul Ritli Ladislau, s-ar putea modifica!

Deputatul PSD Ciprian Nica consideră că aceste măsuri sunt aberante şi că ele nu reprezintă altceva decât o nouă etapă în distrugerea premeditată a sistemului de sănătate din România.

Această acţiune susţinută a fost demarată de Guvernul PDL-UDMR o dată cu închiderea spitalelor din ţară şi continuă cu distrugerea industriei farmaceutice din România care, şi aşa, se confruntă cu probleme serioase.

 

Comunicat primit de la deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.