Ciprian Nica, despre revizuirea Constituţiei

Revizuirea Constituţiei este un deziderat, dar şi o necesitate a poporului român în vederea asigurării unei dezvoltări economice, sociale şi spirituale a României.

În acest sens, discuţiile legate de prevederile ce trebuie să le conţină noua Constituţie trebuie tratate cu maximă seriozitate şi pe cale de consecinţă, legea fundamentală a statului trebuie să conţină doar acele drepturi şi idei politice pe care statul se întemeiază, pentru a fi cu adevărat şi eficientă.

În calitate de membru în Comisia comună de elaborare a propunerii legislative de revizuire a Constituţiei am auzit şi am analizat o multitudine de propuneri privind reglementările din legea fundamentală.

Astfel, consider că e necesar să facem precizarea că o serie de propuneri, cum sunt cele legate de căsătorie, nu au ce căuta în Constituţia unui stat. Căsătoria în ţara noastră este deja reglementată de Codul Civil, iar dacă vreodată se va dori schimbarea unor prevederi privind căsătoria, va fi necesară modificarea legii, dar nu Constituţia.

Consider că prima regulă pentru ca o Constituţie să fie funcţională, ea trebuie să fie suplă, iar din acest motiv procesul revizuirii trebuie tratat cu maximă seriozitate şi nu transformat într-un show TV.

Si eu personal am făcut propuneri vis a vis de prevederile constituţionale, însă trebuie să ţinem cont de faptul că există, în România şi legi organice.

Modificarea Constituţiei trebuie să prevadă mai multe drepturi pentru cetăţenii români, nu să le îngrădească pe cele deja existente. Vieţile cetăţenilor trebuie protejate, trebuie responsabilizate mai mult autorităţile locale. O altă prevedere pe care o consider necesară face referire la menţionarea în preambulul Constituţiei a faptului că poporul român este un popor creştin.

Consider că toate propunerile care pot fi introduse în legea fundamentală a României trebuie analizate cu maxima seriozitate.

Deputat PSD de Vrancea, Ciprian Nica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE