Cioban rămas blocat pe o insulă formată pe râul Putna, salvat de pompieri

Ieri, în jurul orei 17.30, un cioban cu o turmă de circa 320 de ovine a rămas izolat pe o insulă formată pe cursul râului Putna în satul Răchitosu din comuna Garoafa. La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu două bărci din cadrul Detaşamentului de pompieri Focşani care au acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Garoafa. Misiunea de salvare s-a finalizat în jurul orei 20.30 odată cu salvarea ciobanului, Dumitru P., în vârstă de 68 ani şi a ovinelor.

Bărbat rămas izolat pe o insulă formată pe râul Siret, salvat de pompieri

În data de 27.07.2010, în jurul orei 20.10, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă, anunţa faptul că un bărbat a rămas izolat pe o insulă formată pe cursul râului Siret în apopierea localităţii Homocea. La faţa locului s-a deplasat un echipaj cu o barcă din cadrul Secţiei de pompieri Adjud care au acţionat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Homocea pentru salvarea numitului Silică T., în vârstă de 48 de ani.

Intervenţii pentru evacuarea apei

În data de 27.07.2010, în jurul orei 05.15, Staţia de Pompieri Vidra a intervenit în satul Piscu Radului din comuna Vizantea-Livezi pentru a evacua apa, din gospodăria numitului Neculai H., acumulată din cauza ploilor abundente. S-a acţionat pentru evacuarea apei din curte şi s-au efectuat operaţiuni de salvare a unui număr de 4 persoane din locuinţele proprii şi a unui animal mic (câine).

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 07.20, Staţia de Pompieri Panciu a intervenit în satul Gogoiu din comuna Răcoasa pentru a evacua apa, dintr-un număr de 4 gospodării, acumulată din cauza ploilor abundente. S-a acţionat pentru evacuarea apei din gospodării cu o motopompă.

Informatii primite de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE