CHIAR NU LE E RUŞINE! Administraţia PSD din Focşani a alocat pentru Revelion mai mult decât Timişoara, Buzău, Brăila, Bacău, Piteşti şi Alba Iulia LA UN LOC!

Cheltuieli Revelion primarii

În perioada ianuarie – februarie 2015, A.N.P.C.P.P.S.România a realizat un studiu comparativ privind costurile alocate sărbătoririi Revelionulului 2014 – 2015 de către primăriile reşedinţă de judeţ din România.

Bacinschi si Oprisan cu tricolorulDeşi Vrancea este pe ultimele locuri din punct de vedere economic, fiind considerat un judeţ asistat social (produce mai puţini bani din taxe şi impozite decât primeşte de la bugetul general prin defalcări de TVA etc.), când este vorba de risipit banul public Oprişan & Bacinschi (foto), şefii administraţiei PSD, nu se dau în lături de la cheltuieli exorbitante.

Oprişan a spus mereu că pune vrâncenii pe primul loc atunci când decide să facă spectacole în Piaţa Unirii, în vreme ce Bacinschi s-a plâns de nenumărate ori că nu sunt bani la bugetul local. Cu toate astea, iată, Focşaniul se află pe locul 2 în ţară, cu 600.000 de lei alocaţi pentru organizarea Revelionului, conform datelor prezentate de ANPCPPS România.

UPDATE: Conform informaţiilor vehiculate înainte de Revelion, CJ Vrancea alocase 880.000 de lei pentru petrecerea dintre ani, însă ulterior s-a decis retragerea sumei de 500.000 de lei. ANPCPPS precizează că suma de 600.000 de lei i-a fost comunicată de la Focşani, iar dacă nu e reală şi ar fi vorba de 380.000 de lei, Focşaniul tot pe locul 2 în ţară este, la capitolul cheltuieli de Revelion.

UPDATE 2: Pe de altă parte, fostul viceprimar Tudorel Trofin susţine că în total s-au alocat, atenţie, 980.000 de lei!

Pe primul loc este Primăria Iaşi, cu 1.500.000 lei alocaţi, având ca subcontractant o firmă din Bucureşti, Arena Events SRL, metoda de achiziţie a serviciilor fiind atribuirea directă. Pe locul 3 se află Sibiul, cu 300.000 lei alocaţi.

Cei mai puţini bani au fost cheltuiti de Primăria Târgu Jiu care a optat pentru achiziţia unui singur foc de artificii în valoare de 7.500 lei. Primăriile Giurgiu, Călăraşi şi Târgovişte nu au organizat niciun eveniment cu această ocazie.

*

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania –  O 9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE