Cel mai prost din curtea şcolii…

Romania - Olanda tribuneCel mai prost din curtea scolii! Îl mai ţii minte? Ăla batjocorit, scuipat, bătut, îmbrâncit, agresat psihic şi intimidat de toată şcoala? Ţi-l mai aminteşti? Normal că da! Dacă zici că ţi-l reaminteşti ia spune de ce era cel mai prost din curtea şcolii?

Dincolo de faptul că era mic de statură, gras, neîndemânatic, sărac, timid, fricos, slăbănog, bâlbâit, ochelarist sau cine ştie ce defect al făpturii şi firii mai avea nefericitul, poţi să-mi spui cu mâna pe inimă dacă chiar era prost sau măcar mai prost decât tine? Poţi!?

Asta era! Recunoaşte! Nu era chiar aşa de prost sau nu era deloc prost şi de multe ori ai descoperit mult mai târziu că era chiar mai deştept decât mulţi sau chiar mai deştept decât tine. Faptul că era împiedicat, nepriceput la fotbal, gras, ochelarist sau timid l-a condamnat la ,,funcţia” de ,,cel mai prost din curtea şcolii”.

Realitatea spune că tocmai spiritul gregar şi ideea de turmă organizată social sau nu implică un şef, nişte executanţi şi un ,,cel mai prost din curtea şcolii”. Trebuie să existe un paratrăznet psihologic pentru şef şi mai ales pentru ceilalţi executanţi de sub el, trebuie să existe un ,,mai prost decât proştii”, un ,,fraier”, un ,,vai de capul lui” mai vai de capul lui decât penultimul vai de capul lui din turmă.

Dramatic este că în 99% din cazuri ,,cel mai prost din curtea şcolii” nu este cel mai prost din turmă. Modul parşiv de etichetare a omului, modul fizic, bazat pe forţă brută, etichetările greşite, superficialitatea, prostia şi răutatea turmei fac de multe ori ca ,,cel mai prost din curtea şcolii” să nu fie prost ci victimă. O victimă care din pricina etichetei puse arbitrar, exagerat, nefondat şi cu răutate de un grup cu nimic superior lui este condamnat la a deveni ,,cel mai prost din curtea şcolii”.

Comportamentul său, felul său de a fi, psihicul său va fi denaturat înspre a deveni cel mai prost din curtea şcolii chiar dacă persoana respectivă nu era deloc asta. Lovit puternic de răutaţile şi dispreţul grupului ,,cel mai prost din curtea şcolii” devine, în majoritatea cazurilor, chiar cel mai prost din curtea şcolii.

Este condamnat la asta pentru că grupul, societatea, au nevoie de un etalon cât mai oribil, cât mai josnic, cât mai slab faţă de care slăbiciunea standard să pară valoare. De aceea se produce cu forţa ,,cel mai prost din curtea şcolii” pentru ca cei cu adevărat proşti şi slabi să se ascundă în spatele unui clasament în care ultimul loc este stabilit cu forţa.

Din păcate blestemul etichetării ca find ,,cel mai prost din curtea şcolii” îl va urmări toată viaţa e bietul nefericit.

De exemplu: Cu cine ieşi fată? Cu cel mai prost din curtea şcolii? Cu cine vă jucaţi bă? Cu ……., Cu cine vrei să te măriţi mamă? Cu cel mai…

Nici măcar după ce a murit nu are pace. În faţa crucii sale precis se vor opri doi foşti colegi de şcoală care vor spune: ,,Îl mai ţii minte pe ăsta? Era prostul şcolii! În a 4-a i-am turnat apă în cap…” Nici mort nu va scăpa de rememorarea supliciilor prin care a trecut, reiterate în hohote de râs de foştii călăi.

La fel ca în telenovela şcolară a prostului fabricat şi România a devenit un fel de ,,cel mai prost din curtea şcolii”.
Conform părerii generale din UE, părere fondată pe scrierile The Sun, emisiunilor umoristice din Franţa, părerilor comisarilor UE, reclamei făcute de minoritari, următoarele fapte constituie postulat:

– cea mai mare corupţie e în România şi Bulgaria (alţi nefericiţi);

– toate curvele stradale sunt românce;

– în România se dau lovituri de stat cu o frecvenţă anuală;

– România nu este stat de drept;

– românii sunt proşti, jegoşi, analfabeţi, needucaţi, hoţi;

– nu beţi apă de la robinet la Bucureşti şi aveţi grijă la buzunare;

– românii sunt ţigani;

– românii cerşesc în vest;

– berea este ieftină şi femeile frumoase;

– etc.

Înainte ca toţi PSD-istii, PNL-iştii, PDL-istii, ONG-iştii etc. să sară în sus de bucurie sau necaz vreau să spun că opinia asta nu mi-a fost sedimentată de recentele trageri de urechi şi poveţe din partea ţărilor civilizate ci de castanele luate pe nedrept în cap de această naţiune în ultimii 20 de ani. Nu am nimic a reproşa acestor povăţuitori, nu am nimic în contra dojanei când e meritată, am însă multe în contra dojanei făcută pentru a pune dojenitul în poziţia în carele cade bine unora a le mai cere ceva.

Dojana nu e dezinteresată fraţilor. Sunt sătul de a asculta dojana vestului în timp ce ei au avut primul şi cel mai mare interes să impună în ţara asta jigodii în conducere pentru ca să distrugă o ţară, să distrugă o economie incomodă, o agricultură letală, o mentalitate sănătoasă de auto guvernare şi autosustenabilitate pentru ca mai apoi să ne ,,salveze” prin împrumuturi de la FMI şi integrări în URSS 2, adică UE.

Sunt sătul de dojana celor care apără doar interesul companiilor lor în România şi fac presiuni pentru democraţie doar pentru a şantaja scaunul unor conducători români care apoi se vor simţi obligaţi să-şi cumpere de la ei pe şi mai mulţi bani şi favoruri scaunul de şefi de colonie. Sunt sătul de dojana unor funcţionari de mâna a 14-a de la Bruxelles sau SUA, sunt sătul de un Obama sau Barosso, Hollande sau Cameron. Sunt sătul de o UE coruptă moral, săracă şi fără viitor şi o SUA care mai contează doar prin forţa bâtei.

Când o să pricepem că UE şi SUA nu ne dojenesc pe gratis? Dacă dojeneau din dragoste şi dezinteresat atunci puteau începe cu dojana şi reproşul din state unde chiar se impune asta: Ungaria, Egipt, Siria, Turcia, Israel, chiar UE şi SUA.
De ce de fiecare dată după ce ni se aduc critici privind lovituri de stat, uzurpări de stat de drept, corupţii etc. mai apare câte o sondă sau câte o mină în contulul unei firme din vest? De ce permanent suntem catalogaţi ciuma UE, corupţi, pleavă etc. numai pentru ca de fiecare dată să fim temporar ,,iertaţi” dar numai după ce unii îşi plătesc scaunele de conducători ai ţării.

Dacă eram aşa un pericol public de ce am fost primiţi în UE? Pentru acelaşi motiv pentru care ,,cel mai prost din curtea şcolii” este primit totuşi în curtea şcolii, foloseşte, într-un fel sau altul, celor ce se cred stăpâni pe el. Statutul de ,,cel mai prost din curtea şcolii”, statut nedrept şi nemeritat, acordat pe impresii şi interesat economic. UE şi SUA au nevoie de bani şi influenţă, de resurse şi proşti care să se fracă preş în faţa lor şi să o facă reflex dintr-un complex de inferioritate parşiv indus din exterior în ultimii 24 de ani. Se alimentează continuu un sentiment de inferioritate al nostru în faţa lor. Se vrea a se induce că noi, acest popor, avem o problemă cu statul de drept, corupţia, jegul.

Nu e aşa. Dojana e bună dar e făcută cu ochiul la punga României şi e adresată cui nu trebuie. Conducătorii noştri, de ieri, de azi şi (din păcate) de mâine, o minoritate a populaţiei, ei ar trebui să fie dojeniţi nu România în ansamblu. Din păcate canaliile sunt mereu iertate dar, evident, numai după ce îngrijorările democratice ale UE au fost alungate cu un contract, o resursă, o autostradă, nişte petrol.

Drept urmare zoaiele curg în capul românilor şi a României căci e profitabil pentru vest să aibă slugi cu grave complexe de inferioritate induse artificial şi conduse de canalii puse pe peşcheş în dregătorii de chiar cei care ne ţin morala.
De aceea rog pe Mr./Mss. ……. de la UE sau SUA să vorbească corect şi să spună exact cine face şi drege fie că îl cheamă Băse, Ponta, Crin, Voiculescu, Năstase etc., etc. şi să nu ne bage în aceeaşi oală cu slugile lor şi cu argaţii de trei lei puşi de ei să le servească interesele.

Le-aş mai spune ăstora de la UE şi SUA că cei care îşi retrag sau uită dojana după ce au fost unşi de slugile de la Bucureşti cu un gaz de şist, un Petrom, un Bechtel, un BCR, un BRD, un RMGC, o fregată, sunt nimic altceva decât curve! Asta sunt aceea care îşi vând onoarea pe bani şi calcă onoarea pentru interes.

Nu pot să mă apuc de unul singur de reforma statului, nu pot stârpi corupţia, întări statul de drept şi în aceeaşi măsură nici ceilalţi 19 milioane de ,,proşti” nu o pot face. De aceea rog onorabilii emisari ai apusului ,,democratic” să-şi pălmuiască singuri slugile puse în scaunele de guvernatori de la Bucureşti. Stăpânii răspund pentru slugile lor!
Dacă doreaţi să ne faceţi un bine nu puneaţi canaliile astea în fruntea ţării. Daca doreaţi să ne luaţi banii preferam să o faceţi pe faţă cu bâta. Suntem obişnuiţi de pe vremea URSS, când, nu-i aşa, eram tot ,,cei mai proşti din curtea şcolii”, pardon CAER, CAER în care am ajuns din cauză că strămoşii voştri au uitat să vină cu statul de drept şi dojana în ’45 când era cazul. Acum e prea târziu.

Şi uite aşa am ajuns ,,cei mai proşti din curtea şcolii”!

P.S. Realizaţi că suntem mulşi de două tabere de canalii, conducătorii noştri şi stăpânii lor din vest.

Un 2014 reuşit!

(Banca de la poartă)

2 Responses to Cel mai prost din curtea şcolii…

  1. Stefan 13/01/2014 at 21:45

    Corect si nu prea corect. NICIODATA de cate ori am fost iesit din tara nu am fost tratat ca “cel mai prost din curtea tarii”. Din contra, am fost surprins de amabilitatea celor din jur, in orice situatie. NICIODATA vreun student de la orice Facultate din Romania nu a fost tratat ca ” cel mai prost din curtea scolii”, din contra. NICIODATA muncitorii din Ro nu au fost tratati ca “cei mai prosti din curtea scolii”, decat poate de angajatori tot romani sau intermediari romani. Trebuie delimitat intre politicienii penibili pe care ii avem, desigur, “cei mai prosti din curtea scolii” si poporul roman care primeste de la ceilalti exact acelasi tratament pe care il primeste orice turist sau emigrant, indiferent de nationalitate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE