Cei care au realizat câştiguri din transferul titlurilor de valoare, vor trebui sa completeze formularul 225

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea reaminteşte contribuabililor persoane fizice care au realizat câştiguri din transferul titlurilor de valoare că trebuie să completeze şi să depună formularul 225, trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărui trimestru, pe baza informaţiilor (fişelor de portofoliu), transmise de intermediari, de societăţile de administrare a investiţiilor sau alţi plătitori de venit, până la data de 5 a lunii următoare trimestrului, sau ori de câte ori contribuabilul constată erori în declaraţia anterioară.

Pentru trimestrul IV 2010, formularul 225 se va depune până pe 25 ianuarie 2011 şi va cuprinde câştigurile sau pierderile obţinute din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise realizate în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2010.

Formularul se completează în două exemplare din care un exemplar se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii, sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România. Pentru ceilalţi contribuabili care nu au domiciliul fiscal în România, acest formular se depune la organul fiscal în a cărei rază are domiciliul fiscal împuternicitul. Cel de-al doilea exemplar se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.

Indiferent de numărul tranzacţiilor efectuate sau numărul intermediarilor/societăţilor de administrare a investiţiilor sau alţi plătitori de venit prin intermediul cărora au fost realizate aceste câştiguri, contribuabilul va depune o singură declaraţie. Formularul 225 se poate procura direct de la unităţile fiscale teritoriale sau poate fi descărcat de pe websiteul ANAF, www.anaf.ro, categoria Formulare fiscale/ Toate formularele cu explicaţii.

Comunicat primit de la Compartiment de presă/ relaţii publice al DGFP Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE