Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea: ”STOP declinului demografic din România!”

”Am depus astăzi la Senat o declarație politică în care am tras un serios semnal de alarmă cu privire la declinul demografic din România.

De-a lungul istoriei, țara noastră a pierdut milioane de oameni în războaie, din cauza foametei și a bolilor, dar și ca urmare a persecuțiilor politice finalizate cu deportări masive sau cu zeci de mii de decese în închisorile comuniste.

Din 1989 și până în prezent România a mai pierdut peste 4 milioane de oameni care au ales să părăsească ținutul carpato-danubiano-pontic. Și în acest an scăderea populației din cauze demografice s-a accentuat. Conform statisticilor oficiale, în aprilie 2018 s-au pierdut 8.910 oameni, cu 32,8% mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut, această situaţie fiind generată în principal de o scădere a natalităţii, arată datele publicate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Istoria ne va judeca dacă nu ne vom așeza la masa dialogului pentru a găsi soluții astfel încât să stopăm declinul demografic care ne afectează pe toți, mai mult decât ne închipuim. Copiii și nepoții noștri vor fi primii care vor trăi vremuri extrem de dificile, peste 20 – 30 de ani, ca urmare a declinului demografic.

Mi-am făcut azi o datorie de suflet să fac un apel la întreaga clasă politică, responsabilă pentru modul în care curg lucrurile în această țară.”

Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea

One Response to Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea: ”STOP declinului demografic din România!”

 1. nicolae 13/06/2018 at 12:06

  Dl Senator am citit cu mare atentie artcolul dv eu sunt un cetatean acestei tari numita Romania si locuiesc in com Urechesti unde aceasta com are in functie primar si vice primar din partidul pe care familia mea au votat PNL doresc din suflet sa ma ajutati cu o problema ,din luna martie pe strada margaritarului nu e lumina la 4 stilpi e intuneric groasnic dar la Vce e lumina am sunat la Dl vice Leica Ncolae unde mi s a trintit telefonul in nas va rog frumos ajutatima ca vin din nou voturile .
  S doresc sa vin in audienta la cabinetul dv parlamentar .
  va rog respectos lasatimi un raspuns .
  cu respect un rugby.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE