Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea: ”În România nu există un program național de screening pentru prevenția și depistarea în stare incipientă a cancerului de sân”

Senatorul de Vrancea Cătălin Toma i-a adresat o întrebare Ministrului Sănătății, Florian Bodog, cu privire la programul național de depistare precoce a femeilor care suferă de cancer la sân. Iată întrebarea depusă la Senat de președintele PNL Vrancea:

Pe 1 octombrie s-a sărbătorit Ziua luptei împotriva cancerului de sân, o zi extrem de importată pentru că foarte multe ONG-uri și instituții atrag atenția cu privire la pericolul reprezentat de numărul mare de cazuri extrem de grave în rândul femeilor din România.

Dacă în România speranța de vindecare în rândul femeilor diagnosticate cu cancer de sân este de 63%, la nivelul celorlalte state UE situația este mult mai bună: 83% dintre femeile diagnosticate se vindecă de boală.

Din păcate, în România nu există un program național de screening pentru prevenția și depistarea în stare incipientă a cancerului de sân, în lipsa programului 4 femei din 10 nemaiavând nici o șansă de supraviețuire.

În aceste condiții, vă întreb domnule ministru, dacă aveți vreo strategie concretă pentru a pune în aplicare un program național prin care femeile să afle mai repede dacă au cancer de sân?”.

Senatorul Cătălin Toma a precizat că va reveni cu răspunsul pe care-l va primi de la Ministerul Sănătății. (Leo M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.