Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea: ”În Parlament se discută suspendarea taxei de salubritate, de 80 de lei”

Senatorul liberal Cătălin Toma a anunțat recent, în cadrul unei conferințe de presă, că în Parlamentul României se discută despre eliminarea taxei de mediu de 80 de lei pentru fiecare tonă de gunoi aruncată de cetățeni. Această taxă a fost introdusă la începutul anului, după ce în 2016 a mai fost introdusă o taxă de depozitare a gunoiului menajer, în valoare de 45 de lei.

Toate aceste noi taxe au făcut ca taxa de salubritate să crească pentru cetățeni, deoarece ei sunt cei care suportă toate majorările ce au apărut ca urmare a acestor taxe. Pentru vrânceni gunoiul este și mai scump, deoarece prin închiderea gropii de gunoi de la Haret, în anul 2015, firmele care colectează deșeurile din Vrancea le transportă în județele învecinate, precum Galați, Brăila sau Bacău.

Senatorul Toma arată cu degetul spre instituția Consiliului Județean care nu a fost capabilă să definitiveze proiectul de modernizare a gropii de gunoi de la Haret, Vrancea Curată.

În cazul în care proiectul ar fi fost gata, deșeurile ar fi fost transportate la rampa de la Haret, cu costuri mai mici. Președintele PNL Vrancea a precizat că proiectele de genul celui implementat în județul nostru sunt foarte bune, dar ”este păcat că există consilii județene care pun tot felul de piedici. În aproape tot județul taxele de salubritate impuse de autoritățile locale au crescut de la începutul anului, ca urmare a intrării în vigoare a unor prevederi legale privitoare la gunoiul neselectat. Pentru fiecare tonă de deșeuri neselectate transportate la rampele de deșeuri se percepe un tarif de 80 de lei, iar banii ajung la Administrația Fondului de Mediu. La Camera Deputaților există un amendament pentru suspendarea acestei taxe de 80 de lei. Taxa nu o plătește firma, nici unitatea administrativ teritorială, este plătită de cetățeni”, a susținut senatorul Cătălin Toma. (Ana – Maria BOICU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE