Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea: ”Guvernul habarnist Dragnea-Tudose umilește și subjugă mediul de afaceri”

Majorarea bazei de impozitare a contractelor de muncă cu timp parțial (”part time”), decisă de Guvern prin ordonanța de joi, 20 iulie, va afecta atât firmele, cât și lucrătorii. Motivele sunt simple: se va pune o presiune suplimentară pe angajatorii de bună credinţă, iar interesele salariatului vor fi prejudiciate.
Există zeci de mii de firme în România care au o reală nevoie de personal angajat cu timp parțial („part time) și care vor fi extrem de afectate dacă Guvernul nu va reveni asupra deciziei de majorare a bazei de impozitare.

Pentru a nu știu câta oară de la preluarea puterii, PSD dă dovadă că nu are habar de impactul pe care-l pot provoca măsurile fiscale luate fără consultarea partenerilor sociali. Strategia PSD, de subjugare a firmelor și de umilire a mediului de afaceri, este de neacceptat, iar rezultatul nu poate fi decât unul singur: încurajarea formelor de muncă nedeclarate. Deja există semnale că zeci de firme din Vrancea își vor concedia angajații pe care-i au în regim ”part-time”, începând cu 1 august, astfel că statul nu doar că nu va încasa contribuții mai mari, dar le va și pierde pe cele existente.

Preluare de pe pagina de Facebook a senatorului PNL de Vrancea Cătălin Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE