Cătălin Toma, senator PNL de Vrancea: „Bursele elevilor sunt luate în serios sau nu?”

Astăzi, în Senat, am depus o declarație politică prin care trag un semnal de alarmă cu privire la diferența de valoare dintre bursele școlare care se acordă în marile orașe și cele primite de elevi în mediul rural sau în micile orașe.

În calitate de profesor am fost și voi rămâne mereu preocupat de bunul mers al școlii în general și de modul în care statul susține elevii, în special. Vreau să vă spun că am constatat încă de anul trecut modul superficial cu care sunt tratate bursele școlare de către autorități.

Cadrul legislativ aferent burselor școlare trebuie să fie clar, echilibrat și să ducă la burse școlare rezonabile, nu în bătaie de joc, așa cum se întâmplă în multe localități în care s-au stabilit valori jenante, de 8 – 9 lei per elev. Dacă în orașe mai mari avem și burse școlare de câteva sute de lei, în mediul rural bătaia de joc este cuvântul de ordine. O bătaie de joc atât a administrației centrale față de cea locală, prin subfinanțare, dar și a celei locale față de elevi, prin proasta gestionare a bugetelor.

PSD și ALDE dețin puterea în acest moment și le cer public să rezolve cât mai curând problema burselor școlare. Altfel, vor rămâne la nivelul demagogiei ieftine.

Preluare de pe www.cătălintoma.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE