Cătălin Toma îl avertizează pe Oprișan: ”Riscăm să ne transformăm județul într-o groapă de gunoi”

Catalin Toma FB 500pxPreședintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, i-a atras astăzi atenția șefului Consiliului Județean, Marian Oprișan, că dacă nu ia măsuri urgente pentru a soluționa problema deșeurilor, Vrancea riscă să devină o rampă de gunoi în adevăratul sens al cuvântului.

Atenționarea vine ca urmare a notificărilor primite de cele 52 de comune care duceau gunoiul la Tecuci, comune care au fost puse în imposibilitatea de a mai avea unde să transfere deșeurile. Asta după ce responsabilii de la Tecuci nu mai primesc gunoaie de la Focșani, începând cu 15 august, deși Oprișan s-a lăudat recent că a rezolvat problema, iar vicepreședintele CJ Ionel Cel-Mare a spus același lucru.

Anul trecut, Garda de Mediu a închis groapa de gunoi de la Haret, deoarece nu mai corespundea standardelor de mediu impuse de comunitatea europeană, iar proiectul ”Vrancea Curată” bate pasul pe loc.

Îi atrag atenția președintelui CJ că riscăm să ne transformăm județul într-o rampă de gunoi și nu e de joacă”, a transmis Cătălin Toma, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la sediul partidului.

Cătălin Toma a mai spus că dintre județele învecinate doar autoritățile din Tulcea și-au manifestat disponibilitatea de a ne primi deșeurile, ceea ce nu este deloc în beneficul cetățenilor pentru că s-ar mări costurile legate de transport.

Consiliul Județean Vrancea, instituție responsabilă cu salubritatea județului a inițiat un proiect în 2008 ”Vrancea Curată”, care, din păcate, a mers în ritm de melc și nu mai corespunde realității din 2016. Județul Vrancea se confruntă cu probleme încă de anul trecut, când autoritățile de mediu au decis închiderea gropii de gunoi de la Haret. În cadrul acestui proiect trebuia amenajat la Haret un depozit, o staţie de compostare și o stație de sortare a deșeurilor din județ. (Ana – Maria BOICU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.