Cătălin Toma a anunțat că va candida la președinția PNL Vrancea și că-l susține pe Ludovic Orban la șefia liberalilor

Ieri, la Focșani a avut loc o conferință de presă organizată de PNL Vrancea, la care au participat parlamentarii liberali de Vrancea Cătălin Toma și Ion Ștefan, alături de consilierul județean Liviu Bostan și fostul deputat Nini Săpunaru, invitat special fiind ex-ministrul liberal Ludovic Orban.

Orban va candida la șefia PNL, iar Toma la cea a PNL Vrancea, alegerile urmând a se desfășura până pe 2 mai în Vrancea și pe 17 iunie la congresul PNL de la București. Ion Ștefan a anunțat că în proporție de 99 la sută nu va candida la funcția de președinte al PNL Vrancea, iar Săpunaru a exclus o posibilă candidatură de-a sa.

Cătălin Toma a deschis conferința sancționând politica administrației județene PSD de a aloca discreționar bani UAT-urilor, 8 comune cu primari PNL primind fonduri mult mai mici decât cele conduse de edili PSD.

Înțeleg că Oprișan așa dorește să facă alocarea fondurilor. Din ce am observat folosește cam des cuvântul Dumnezeu. Mă tem pentru dumnealui că Dumnezeu nu doarme. Banii publici sunt pentru toți cetățenii, indiferent de opțiunea politică pe care o au aceștia”, a spus Cătălin Toma.

Ludovic Orban a completat subiectul explicând faptul că la nivel național situația este și mai gravă. ”La nivel național e mult mai grav. Alter ego-ul lui Dragnea, în persoana doamnei Sevil Shaideh, bântuie în toate județele şi le promite primarilor finanțare în cadrul programelor PNDR. Reamintesc că PNL are o treime din primarii României, peste 35% din populația țării are administratori primari PNL. Le aduc aminte că banii nu sunt aduși de la ei de acasă, ci provin din taxe și impozite plătite de toți cetățenii și trebuie împărțiti echitabil. Mi se pare anormal să se împartă 3 miliarde de euro fără dezbatere publică, fără transparență în ce privește aceste repartiții către comunitățile locale”, a afirmat Orban.

În ceea ce privește candidatura la președinția Partidului Național Liberal, Ludovic Orban a anunțat că dorește să viziteze organizațiile județene de cel puțin două ori, pentru a se consulta cu toate filialele.  ”Mi-am lansat candidatura pentru a readuce PNL în prima linie pe scena politică, să redevină o adevărată forță de dreapta, să aibă capacitatea de a fi pe primul loc la alegerile viitoare, să contribuim la dezvoltarea accelerată a României pe baza politicilor liberale”, a punctat Orban. (Leo M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.