Cătălin Ivan: Tanczos Barna nu are ce să caute nici în Parlamentul României și nici la Federația Română de Hochei pe Gheață

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a declarat astăzi că președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Tanczos Barna, s-a dovedit a fi nedemn să ocupe o funcție de reprezentare pentru sportul românesc și consideră că ar trebui să își prezinte neîntârziat demisia.

Europarlamentarul PSD consideră că nu este de mirare faptul că hocheiul pe gheață din România este asaltat de manifestări anti-românești, ținând cont de faptul că Federația Română de Hochei pe Gheață este condusă de un personaj recidivist în această materie.

”Modul în care Federația Româna de Hochei pe Gheață a gestionat scandalul imnului și incidentul Marinescu este absolut inadmisibil.

Dar lucrurile nu mă miră având în vedere că domnul Tanczos Barna este un recidivist în materie de manifestări anti-românești”.
Cătălin Ivan subliniază că președintele Federației Române de Hochei pe Gheață și-a demonstrat încă o dată adevăratele sentimente prin desemnarea lui Tihamer Becze ca jucător al anului 2011.

”Dacă se mai îndoia cineva care sunt adevăratele sentimente ale domnului Tancozs, iată că acesta ne-a lămurit pe deplin atunci când l-a desemnat ca jucător al anului 2011 pe Tihamer Becze, un jucător care a declarat public că românii nu au practic nicio legătură cu naționala de hochei”, a subliniat Ivan.

Europarlamentarul PSD a observat că prin atitudinea manifestată domnul Barna Tancosz murdărește sportul în general și hocheiul în particular, dat fiind că ațâță conflictele în loc să încerce să aplaneze tensiunile existente. Ca lider al Federației, domnul Barna Tancosz avea rolul de a găsi soluții, nu de a instiga și a insista pe stereotipurile etnice.

”De aceea”, a subliniat în încheiere Cătălin Ivan, ”domnul Tanczos Barna nu mai are ce căuta la șefia Federației Române de Hochei pe Gheață și consider că ar trebui să își prezinte neîntârziat demisia din această funcție, dar și din aceea de parlamentar, atât timp cât nu se consideră parte a României”.

Comunicat primit de la PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.