Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din PE, condamnă solicitarea adresată de Comisia Europeană ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din PE, condamnă solicitarea adresată de Comisia Europeană ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, pe care o califică drept inacceptabilă, considerând că reprezintă o instigare la încălcarea independenței Justiției.

„Este incredibil, pe de-o parte, dar şi imposibil de crezut ca de la nivelul Comisiei Europene să i se ceară doamnei ministru Mona Pivniceru informaţii despre dosare aflate în instrumentare. Comisia Europeană instigă, practic, la imixtiune în actul de Justiţie şi la politizarea domeniului. Dacă nu este vorba de o greşeală gravă de exprimare, consider că se impune ca, la nivel oficial, Comisia Europeană să vină cu toate clarificările necesare şi să precizeze dacă îşi asumă informaţiile apărute în mass media din România”, a precizat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD consideră că o astfel de intervenţie unilaterală, în care sunt urmărite doar dosare aparţinând unor membri USL, este partizană şi plasează Comisia într-o postură extrem de sensibilă, de actor politic implicat activ în lupta electorală din România. “De ce nu există solicitări legate şi de alte cazuri, mai vechi, în care sunt implicaţi pedelişti precum Monica Iacob-Ridzi, un caz clasic de utilizare a fondurilor publice pentru ajutarea campaniei electorale a Elenei Basescu, sau cazul Botis, scandal răsunător de conflict de interese. Ar fi fără precedent un astfel de demers, făcut într-un asemenea hal. Chiar dacă, prin absurd, ar fi solicitate informaţii pe anumite dosare, atunci o astfel de curiozitate din partea CE ar trebui să vizeze toate cazurile de acest gen”, a declarat Cătălin Ivan.

 

Comunicat primit de la  Biroul de Presa al PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.