Caravana ”Femeie, nu victimă!” ajunge la Focşani

Durere fără margini...

Astăzi, caravana lansată de Partidul Conservator, „Femeie, nu victimă!”, ajunge în municipiul Focşani. Cel de-al doilea eveniment al proiectului va avea loc la Pensiunea Sara începând cu ora 17:00 şi îi va avea ca invitaţi pe Președintele Filialei Partidului Conservator Vrancea, Ionel Cel Mare, Directorul Departamentului de Strategie al Partidului Conservator, Roxana Dumitrache, Preşedintele Organizaţiei de Femei Vrancea, Dorina Săpunaru, precum şi reprezentanți ai autorităților locale. Participanţii vor urmări proiecţii de filme dedicate subiectului şi vor lua parte la sesiuni de informare şi consiliere psihologică specializată.

Proiectul lansat de Partidul Conservator are drept miză aducerea violenței domestice și prioritizarea acestui subiect pe agenda publică. Finalitatea dorită e diminuarea fenomenului la nivel agregat și încurajarea victimelor să folosească cadrul legal, respectiv ordinul de protecție prevăzut de legea 217\2003, republicată, pentru a elimina abuzurile fizice și emoționale din viața lor.

Lansarea caravanei „Femeie, nu victimă!” a avut loc pe 11 Octombrie, în localitățile brașovene Hărman și Râșnov. În prezența a peste 70 de invitați, femei şi bărbaţi deopotrivă, discuțiile s-au concentrat pe modul în care problema violenței domestice este gestionată de către autoritățile publice și pe măsurile concrete pe care o victimă sau un martor la actul de agresiune le va lua într-o situație de violență domestică.

Începând cu luna iulie, Organizația de Femei a Partidului Conservator a pus dipoziție un număr de telefon (031. 425. 11.01) la care pot apela femeile care au nevoie de îndrumare spre cel mai apropiat adăpost, consiliere psihologică sau informații privind ordinul de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.