Campania națională „Şi TU poţi fi POLIŢIST” se află în plină derulare

Ziua PolitieiLa nivel naţional se află în derulare campania „Şi TU poţi fi POLIŢIST”, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La nivelul I.P.J. Vrancea sunt în curs de desfăşurare activităţi de promovare a campaniei, perioadele de implementare ale acesteia fiind martie – iunie şi octombrie – decembrie 2015. Grupul ţintă este reprezentat de elevii din clasele a XI-a şi a XII-a de pe raza judeţului Vrancea.

Campania are drept scop promovarea, în rândul grupului ţintă, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate – şcolile de Agenţi de Poliţie şi Academia de Poliţie A.I.Cuza Bucureşti.
Recrutarea şi selecţia resurselor umane sunt procese vitale pentru organizaţie, dezvoltarea sa ulterioară fiind influenţată de calitatea desfăşurării acestora. Plecând de la această premisă şi analizând situaţia curentă înregistrată la nivelul Poliţiei Române, apreciem că o campanie de promovare a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale este benefică atât din punct de vedere organizaţional, cât şi în plan individual, pentru persoanele care optează pentru o astfel de carieră.

Din punct de vedere individual, dezvoltarea unei cariere profesionale în acord cu abilităţile personale reprezintă o premisă importantă pentru incluziunea socială a tinerilor. Astfel, prin derularea unor activităţi de informare şi consiliere a elevilor de liceu, există posibilitatea reală ca aceştia să-şi crească abilităţile de orientare profesională.

În acest context, campania îşi propune să promoveze profesia de poliţist şi oferta educaţională a instituţiilor de specialitate în rândul cât mai multor elevi care, ulterior, să-şi manifeste disponibilitatea şi interesul pentru a urma o carieră în structurile poliţiei.

Aceştia vor avea astfel acces la informaţii cu privire la condiţiile de admitere şi de studiu din instituţiile de învăţământ ale M.A.I. şi I.G.P.R., având o opţiune în plus atunci când se vor decide în privinţa propriei cariere. Totodată, se vor familiariza cu activitatea cadrelor angajate în Poliţia Română din diverse structuri, care vor participa la acţiunile organizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.