Calin Popescu Tariceanu ii cere Robertei Anastase sa nu arunce în spatele altcuiva vina pentru greseala de la votarea Legii pensiilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, nu poate arunca responsabilitatea privind votul la Legea pensiilor pe umerii altcuiva şi putea să verifice anunţul făcut de secretarul de şedinţă, Mihai Voicu, la momentul votului, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor libeali, Călin Popescu Tăriceanu.

“Roberta Anastase are acum o imensă problemă şi încearcă să paseze problema în altă parte decât la ea”, a spus Tăriceanu despre afirmaţiile preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, care a susţinut că singurul care este vinovat pentru votul la Legea pensiilor ar fi liberalul Mihai Voicu, care avea în atribuţii numărarea voturilor.

“La votarea unei asemenea legi, nu poţi sta în faţa unei evidenţe pe care o avea în faţă – pentru că ea este chemată să ia decizia, ceea ce îi comunică secretarii are posibilitatea să verifice. Şi când e o lege într-o dezbatere atât de tensionată, nu poţi să închzi ochii şi să te faci că accepţi ceea ce era evident că în sală nu se întâmplă. Pentru acest lucru poartă o responsabilitate pe care nu o poate arunca pe umerii altcuiva”, a subliniat liberalul.

El a adăugat că preşedintele Camerei nu poate lua decizii în locul grupurilor parlamentare şi al Biroului Permanent. “El trebuie să înţeleagă că nu are un rol politic, ci un rol, mai degrabă, administrativ. Motivul pentru care noi solicităm demisia lui Anastase nu este o chestiune minoră de ordin administrativ, e un gest pe care l-a făcut care descalifică Parlamentul ca instituţie”, a comentat deputatul PNL.

Informatii prezentate de www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.