C.J.S.U. Vrancea: Vreme rea, ninsori viscolite şi răcire accentuată

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a întrunit joi, 23 ianuarie a.c. la sediul Instituţiei Prefectului pentru stabilirea măsurilor specifice în vederea atenuării efectelor fenomenelor meteorologice prognozate de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada următoare.

Potrivit informării meteo primite de la Centrul Meteorologic Regional Moldova, în intervalul 24.01.2014, ora 18:00 – 26.01.2014, ora 12:00, se vor înregistra ninsori viscolite şi răcire accentuată a vremii.

Astfel, în intervalul menţionat, vremea se va înrăutăţi. Va ninge şi se va depune strat mai consistent de zăpadă în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica cu precădere în jumătatea de sud a Moldovei, unde va avea viteze de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea. Vremea se va răci şi va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, în cea mai mare parte a regiunii. În cursul dimineţii de 24 ianuarie, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj.

Faţă de această situaţie, au fost luate măsuri pentru informarea membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, precum şi înştiinţarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Astfel, se vor pune în aplicare planurile existente la nivelul comitetului local pentru situaţii de urgenţă şi se va acţiona în conformitate cu acestea, precum şi în conformitate cu procedurile operaţionale specifice.

Un aspect foarte important îl constituie prioritizarea intervenţiilor pentru salvarea vieţii oamenilor aflaţi în situaţii deosebite, astfel că este necesară monitorizarea cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice pentru a se putea interveni în cel mai scurt timp pentru înlăturarea efectelor acestora.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE