Black Friday! Informaţii utile

ATENŢIE! Zilele acestea, marile magazine (în special cele online, dar nu numai) organizeazã vânzãri promoţionale , afişând mari reduceri de preţuri. Vânzãrile cu reducere de preţuri se desfãşoarã sub sigla BLACK FRIDAY, unele dintre acestea se vor desfãsura doar vineri, 23.11.2012, multe magazine alegând, însã, sã le desfãşoare pe o perioadã de 2-3 zile.

Atenţionãm consumatorii cã este obligatorie afişarea datei la care încetează oferta (sau afişarea perioadei promoţiei) sau, dacă este cazul, faptul că oferta specială se referă la stocul de bunuri disponibil.

Produsele şi serviciile promovate trebuie să existe la vânzare pe durata întregii perioade anunţate a vânzărilor promoţionale, dacã vânzãtorul nu informeazã consumatorii că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil.

Indicarea preţurilor se poate face sub mai multe forme , dar respectând regula principalã de a indica în cifre o reducere în raport cu preţurile de referinţă (preţul vechi tãiat/preţul nou alãturi sau „preţ vechi”/”preţ nou” , însoţite sau nu de procentul de reducere practicat ).

Comisarul şef adjunct al CRPC Regiunea Sud-Est(Galaţi) – CJPC Vrancea, ing. Dumitru Dilǎ, avertizeazã consumatorii cã orice anunţ de reducere de preţuri care nu corespunde reducerii practicate efectiv în raport cu preţul de referinţă este considerat o formă de publicitate înşelătoare şi este sancţionat conform reglementărilor legale în vigoare :

„Îi rog pe toţi consumatorii care vor achiziţiona produse cu reducere de preţ în aceste zile sã fie foarte atenţi la preţurile afişate şi sã sesizeze orice nemulţumire în legãturã cu acestea . Având în vedere cã preţurile reduse vor fi afişate pe o perioadã scurtã, orice dovadã pe care consumatorii o pot pune la dispoziţie comisarilor ne va ajuta sã le soluţionãm eventualele nemulţumiri (fotografii ale preţurilor de la raft, ale afişelor de promoţie, printuri ale site-urilor magazinelor online etc.).”

Comunicat primit de la OPC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.