Biroul de Presa al DNA sustine ca dialogurile redate in mass-media cu privire la Monica Iacob Ridzi sunt fictive! Gazeta Sporturilor reactioneaza!

Având în vedere articolele publicate în data de 10 februarie 2010 în cotidianele „Gazeta Sporturilor” şi „ Evenimentul Zilei” în legătură cu solicitarea DNA de a cere urmărirea penală a fostului ministru al tineretului şi sportului, Monica Iacob Ridzi, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA este abilitat să facă următoarele precizări:

Procurorul şef al DNA nu participă la efectuarea niciunui act de procedură penală (audieri, confruntări, etc.) efectuat de procurorii anticorupţie în dosarele penale, prin urmare nu a participat nici la actele efectuate în dosarul penal nr. 147/P/2009 (dosarul „2 Mai”). În cursul lunii ianuarie 2010 nu a fost audiată nicio persoană în acest dosar iar presupusul dialog între anchetatori şi persoanele cercetate redat în articolului publicat în „Gazeta Sporturilor” este fictiv.

Afirmaţiile atribuite persoanelor cercetate în dosarul nr. 147/P/2009 şi redate de către cotidianele „Gazeta Sporturilor” şi „Evenimentul Zilei” sub forma unor dialoguri sau citate (care invocă fragmente din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate potrivit legii) nu se regăsesc în conţinutul probelor aflate la dosar. Toate informaţiile referitoare la dosarul penal nr. 147/P/2009 şi care au caracter public în conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi ale Codului de procedură penală au fost comunicate oficial de DNA prin intermediul comunicatelor de presă şi al răspunsurilor scrise.Publicarea în mass media a unor informaţii neverificate riguros, pornind de la surse jurnalistice, poate impieta asupra unei bune desfăşurări a anchetei penale şi asupra corectei informări a opiniei publice.

Informatii primite de la BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al DNA

In replica, Gazeta Sporturilor sustine ca sunt reale dialogurile redate astazi in ziar, dialoguri care s-ar fi purtat pe 13 – 14 iulie 2009. Vezi reactia lui Catalin Tolontan, redactor sef GSP, AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.