Bike sharing la Focșani?

Primarul Cristi Misăilă s-a întâlnit ieri cu directorul general al unei firme specializate în furnizarea de sisteme de închirere biciclete – bike sharing, care operează în peste 18 țări la nivel mondial. Sistemul oferă acces global fiecărui utilizator, prin faptul că permite închirierea de biciclete în orice alt oraș care are implementată această soluție de mobilitate urbană.

În cadrul discuțiilor au fost analizate posibile variante de dezvoltare sustenabilă, la nivelul municipiului Focșani, a acestei modalități de transport public urban, existând posibilitatea de finanțare a unor astfel de proiecte prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 4.

La finalul întâlnirii, a fost prezentată, de asemenea, ideea unui spațiu de joacă tematic, pentru ca cei mici să poată învăța să folosească în mod corect și în siguranță bicicleta.
Stimulatrea utilizării bicicletelor, ca mijloc de transport alternativ, va constitui un obiectiv distinct în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, elaborat în prezent de municipalitate.

Biroul de presă – Primăria Municipiului Focșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.