Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea comemorează 122 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, comemorează în acest an pe data de 15 iunie – 122 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu, socotit de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română, supranumit şi “luceafărul poeziei româneşti”.

Pentru acest eveniment colectivul de bibliotecari ai Sălii de Lectură au pregătit o prezentare PowerPoint având titlul – Eminescu, bibliotecar. Această prezentare va rula în toate secţiile bibliotecii şi va fi trimisă prin e-mail tuturor utilizatorilor şi colaboratorilor Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din ţară şi din străinătate.

La 30 august 1874, M.Eminescu este numit bibliotecar al Bibliotecii Centrale din Iaşi prin decret domnesc, la propunerea lui T. Maiorescu, după ce depune jurământul în Aula Universităţii din Iaşi în faţa rectorului Ştefan Micle. „Sunt fericit că mi-am ales un loc potrivit cu firea mea singuratică şi dornică de cercetare.

Ferit de grija zilei de mâine, mă voi cufunda ca un budist în trecut. Mai ales în trecutul nostru atât de măreţ în fapte şi oameni.” Mihai Eminescu Vă aşteptăm, începând cu 15 iunie, la toate sediile bibliotecii unde veţi fi întâmpinaţi de expoziţii de carte din opera scriitorului şi expoziţii în imagini, citate şi fotografii reprezentative din viaţa poetului Mihai Eminescu.

Comunicat primit de la Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.