Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” a ajuns la centenar. La Mulţi Ani!

Biblioteca judeţeană a serbat astăzi 100 de ani de când şi-a deschis porţile. Cei mai vechi din breaslă au primit diplome de onoare pentru o viaţă dăruită cărţilor şi iubitorilor de lectură, de la bibliotecarii activi. Diplome de onoare “în semn de recunoştinţă pentru frumoasă lucrare împreună în numele Cărţii şi al Lecturii în hotarele delegendă ale Vrancei” au mai primit si diverse pesrsonalităţi ale lumii academice şi culturale precum, academicianul Valeriu D.Cotea sau scriitorul Liviu Ioan Stoiciu.

“Bibliotecarii de ieri şi de azi -Tablou de familie”, evenimentul care a marcat un secol de lectură pentru vrânceni a reuşit să adune laolaltă pe toţi cei care au slujit cu demnitate, profesionalism şi dăruire cartea dar şi pe cititorii ei.

Directoarea Bibliotecii judeţene, Teodora Fîntînaru a fost vizibil emoţionată la întâlnirea cu cei care au iniţiat-o în meseria de bibliotecar. “Am avut onoarea să fur meserie de la cei mai în vârstă dintre dumneavoastră. Am fost, suntem şi vom fi o familie la care am pus umărul toţi”, a spus Teodora Fîntînaru. (Ana-Maria BOICU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE