AUDIO: Dovada că organizatorii conferinței de la Focșani cu elevi minori NU au fost jigniți! Ziariștii incomozi sunt reclamați la Poliție!

Am fost acuzat ieri, în mediul online, că i-am jignit pe organizatorii și speakerii conferinței WomenTalk de la Focșani. În virtutea dreptului legitim la apărarea imaginii și a interesului public legat de subiectul conferinței raportat la întreaga evoluție a lucrurilor de până în conferință, fac publice o serie de înregistrări cu privire la cum s-au derulat lucrurile la eveniment. Plus, câteva observații:
1. Organizatorii NU au invitat toată presa locală pentru că, nu-i așa?, pe jurnaliștii incomozi trebuie să-i ții deoparte.
2. Deși intrarea la eveniment a fost LIBERĂ, au încercat să mă dea afară cu argumentul penibil că evenimentul este PRIVAT, argument găsit pe loc. Dacă era privat, de ce au mai anunțat public organizarea lui?
3. ”Vă așteptăm cu drag!” era scris în anunț. Cu drag, da, dar nu cu drag pe toată lumea : )
4. Discrimarea unor jurnaliști pe criteriul că sunt incomozi mă duce la concluzia că organizatorii una spun în conferințe alta fac în realitatea de zi cu zi.
5. Organizatorii au vrut să cheme paza hotelului și Poliția pentru că am făcut observații, am cerut clarificări și am pus întrebări incomode unor speakeri. Adică exact ce trebuie să facă un ziarist.

6. Consider că sunt un jurnalist incomod, insistent, pentru că doar astfel publicul larg poate afla detalii care sunt ținute ascunse.
7. Nu am jignit pe nimeni, așa cum se poate constata din înregistrările prezentate. Evident, am protejat identitatea vizuală și numele celor care s-au comportat nepotrivit. Așa cum am mai spus, demersul meu jurnalistic cu privire la eveniment a vizat FAPTE, nu PERSOANE cu nume și prenume.

8. După cum s-a putut observa într-o anumită parte a presei și pe anumite conturi de FB, chestiunea acordului pe care părinții trebuiau să-l dea pentru participarea elevilor la eveniment și faptul că unii elevi au falsificat semnăturile părinților nu a fost pusă pe tapet. 😉 În schimb s-a preferat atacul la persoana mea, în condițiile în care eu, ca jurnalist, am tras niște semnale de alarmă!

9. ”Prima conferință despre drepturile femeii, discriminarea și inegalitatea ei” a fost ilustrată de organizatori cu imagini cu homosexuali.

Cristi Irimia, jurnalist cu 21 de ani experiență în domeniu.

DOVADA. Organizatorii conferinței cu elevi minori NU au fost jigniți!

DOVADA! Am fost acuzat ieri, în mediul online, că i-am jignit pe organizatorii și speakerii conferinței WomenTalk de la Focșani. În virtutea dreptului legitim la apărarea imaginii și a interesului public legat de subiectul conferinței raportat la întreaga evoluție a lucrurilor de până în conferință, fac publice o serie de înregistrări cu privire la cum s-au derulat lucrurile la eveniment. Plus, câteva observații: 1. Organizatorii NU au invitat toată presa locală pentru că, nu-i așa?, pe jurnaliștii incomozi trebuie să-i ții deoparte.2. Deși intrarea la eveniment a fost LIBERĂ, au încercat să mă dea afară cu argumentul penibil că evenimentul este PRIVAT, argument găsit pe loc. Dacă era privat, de ce au mai anunțat public organizarea lui?3. ”Vă așteptăm cu drag!” era scris în anunț. Cu drag, da, dar nu cu drag pe toată lumea : )4. Discrimarea unor jurnaliști pe criteriul că sunt incomozi mă duce la concluzia că organizatorii una spun în conferințe alta fac în realitatea de zi cu zi.5. Organizatorii au vrut să cheme paza hotelului și Poliția pentru că am făcut observații, am cerut clarificări și am pus întrebări incomode unor speakeri. Adică exact ce trebuie să facă un ziarist.6. Consider că sunt un jurnalist incomod, insistent, pentru că doar astfel publicul larg poate afla detalii care sunt ținute ascunse.7. Nu am jignit pe nimeni, așa cum se poate constata din înregistrările prezentate. Evident, am protejat identitatea vizuală și numele celor care s-au comportat nepotrivit. Așa cum am mai spus, demersul meu jurnalistic cu privire la eveniment a vizat FAPTE, nu PERSOANE cu nume și prenume. Cristi Irimia, jurnalist cu 21 de ani experiență în domeniu.

Posted by Vrancea Media on 26 Februarie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE