Atenție, Oprișan! Atenție, Misăilă! Mașinile lăsate cu motorul pornit pot cauza îmbolnăviri și chiar decese.

Un studiu publicat anul acesta de către revista ”Nature” a estimat că în anul 2015 s-au înregistrat 38.000 de decese “premature”, provocate de emisiile de oxid de azot “generate în exces”. Studiul a fost publicat recent în ”Environmental Research Letters” și s-a concentrat pe situația din Europa (cele 28 de țări membre ale UE plus Norvegia și Elveția).

Cercetătorii din Norvegia, Austria, Suedia și Olanda au calculat că zeci de mii de decese pot fi imputate în fiecare an în Europa poluării cu particule fine emise de mașinile cu motoare diesel.

Presa a relatat de-a lungul anilor că Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, este așteptat de șoferul său cu motorul pornit chiar și câteva ore, în fața instituțiilor sau restaurantelor unde intră. În afara sumelor de la buget ”arse” prin consumul excesiv de carburant, problema poluării mediului și atacul direct asupra sănătății oamenilor trebuie luate în calcul de Oprișan, dacă îi pasă de oameni, așa cum declară mereu.

Preluând ”modelul” șefului său, se pare că și primarul Misăilă are pretenția să fie așteptat cu motorul pornit (pentru a-i fi răcoare vara și cald iarna), în condițiile în care Vrancea Media a primit o sesizare de la un tânăr focșănean care a văzut mașina Primăriei cu motorul pornit timp de mai bine de 30 de minute (foto jos), în fața instituției, așteptându-l pe primar să-l ducă la o întâlnire (Cristi IRIMIA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE