Astazi la Primaria Focsani a avut loc sedinta cu reprezentanţii agenţilor economici

În vederea mediatizării modificărilor legislative referitoare la declararea contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi a evidenţei nominale a persoanelor asigurate, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea a organizat în data de 27 ianuarie 2011, ora 1100, la Sala de şedinţe a Primăriei municipiului Focşani, o întâlnire cu reprezentanţii agenţilor economici.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Casei teritoriale de pensii, Casei judeţene de asigurări de sănătate şi Agenţiei judeţene de ocupare a forţei de muncă. În urma comunicatelor publicate şi a telefoanelor adresate în vederea convocării, au răspuns invitaţiilor reprezentanţi ai unui număr de 51 de contribuabili( societăţi comerciale, organizaţii nonprofit şi instituţii publice).

Au fost prezentate prevederile referitoare la reţinerea, plata şi declararea contribuţiilor sociale şi a impozitului pe venit datorate de către persoanele menţionate în Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi HG nr. 1397/2010 pentru aprobarea „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” , precum şi anumite detalii tehnice privind programul informatic necesar completării şi depunerii.

Totodată, au fost distribuite materiale informative referitoare la etapele pe care trebuie să le parcurgă contribuabilii în vederea obţinerii certificatului digital calificat necesar depunerii on-line a declaraţiilor fiscale. Contribuabilii au solicitat informaţii suplimentare referitoare la aplicaţia informatică, care vor fi clarificate după definitivarea programului informatic, precum şi la interpretarea unor prevederi legislative din Codul fiscal.

Comunicat primit de la DGFP Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE