Show la sedinta ordinara a CL Focsani! Danut Popoiu (PD-L): ”S-a mai imbolnavit cineva? Pentru ca exista risc de contaminare!” Mugurel Malureanu (PD-L): ”Domnul Matisan sa poarte o masca, pentru ca noi stim ca e in concediu medical si ne poate imbolnavi pe toti!” Noul primar al tinerilor este Munteanu Alexandru Stefanut!

Autor: Cristi IRIMIA

Sedinta ordinara a Consiliului Local al municipiului Focsani a luat sfarsit. A lipsit social-democratul Neagu Nistoroiu, care a anuntat ca este bolnav, dar a fost prezent Bogdan Matisan (PSD), care, teoretic, se afla in concediu medical… pentru a nu putea fi schimbat din functia de director la OJPC, dupa cum acuza democrat-liberalii. Iata care au fost cele mai importante declaratii facute de consilieri:

Consilierii se vor bate si in declaratii... doar e campanie !

Danut Popoiu (PD-L): ”Vreau sa stiu daca este cineva bolnav printre noi, pentru ca exista risc de contaminare” 😀 (n. r. – aluzie la imbolnavirea subita a sefilor de deconcentrare social-democrati, pentru a nu fi demisi din functii. Secretarul Eduard Corhana a crezut ca se refera la Nistoroiu 😛 , insa Popoiu se referea la Matisan).

Nicu Tanase (PD-L): ”Am neclaritati cu privire la publicitatea in sensurile giratorii. La sedinta precedenta domnul primar a spus ca nu sunt in regula constructiile pe spatiile verzi, iar panourile electorale au fost montate pe cadre de metal amplasate pe spatiul verde”

Danut Popoiu (PD-L): ”As propune scoaterea proiectului cu nr. 16 de pe ordinea de zi, pentru discutarea lui la urmatoarea sedinta”

Decebal Bacinschi (PD-L): ”Sunt de acord, mai ales ca vom avea o intalnire cu reprezentantii Universitatii Bucuresti care au in plan un proiect in Focsani!”

Tinerii consilieri au depus juramantul, iar acum s-au retras pentru a-si alege primarul si viceprimarii.

Se discuta proiectul nr. 4:

Mioara Lazar (PD-L): ”Nu voi vota proiectul pentru ca nu cresterea taxelor si impozitelor este solutia, ci investitiile si banii de pe afisajul electoral.

Natasa Nemes: ”Propunerile din acest proiect sunt la nivelul celor stabilite prin Hotarare de Guvern. Nu facem decat sa le aplicam.”

Melus Nazaru: ”Daca nu trece proiectul, nu stim ce taxe sa aplicam din 2010. Foarte multe societati imi solicita hotararea de CL, iar daca o lasam pentru sedinta din noiembrie depasim termenul de 45 de zile in care trebuie sa punem in aplicare HG. Preturile au crescut cu indicele inflatiei, noi nu am aplicat 20 la suta cat se putea majora”

Liviu Oloeriu: ”Riscam sa nu avem buget!”

Vasile Dobre (PNL): ”Este bine ca a avut loc aceasta discutie, pentru ca astfel lumea este lamurita!”

Vasile Pintilie (PSD): ”Domnul Dobre si domnul Popoiu au facut parte din comisie… se putea verifica atunci si se putea intelege”

Daniel Gongu (PD-L): ”Propun, ca amendament, o bonificatie de 10 la suta persoanelor juridice, in loc de 5 la suta”

Melus Nazaru: ”Carrefour ne plateste 1,3 miliarde de lei vechi impozit. Daca le dam bonificatie 10 la suta pierdem foarte mult”

Proiectul a trecut fara amendamentul consilierului Gongu, desi initial picase, insa la interventia primarului Bacinschi, s-au discutat aspectele anterioare si s-au clarificat lucrurile.

Proiectul nr. 5 a fost adoptat.

Discutii pe proiectul nr. 6:

Mioara Lazar (PD-L): ”Propun sa amanam pentru sedinta urmatoare acest proiect”

Decebal Bacinschi: ”E tarziu la sedinta urmatoare, trebuie sa facem procedura de achizitie a dulciurilor”

Liviu Oloeriu (PSD): ”Va e teama sa se dea cadourile de Mos Craciun din octombrie?”

Danut Popoiu (PD-L): ”Inainte de 1989, un director a fost schimbat pentru ca a avut curajul sa spuna ca data de 23 august trebuie mutata in octombrie, cand vin elevii la scoala. Propun ca in acest an, cadourile de Mos Nicolae sa fie date la deschiderea Oraselului Copiilor 🙂 Si poate renuntam la becurile luminoase,.. n-ar strica sa facem economie in acest an”

Daniel Gongu (PD-L): ”Poate se rezolva sa se puna in Oraselul Copiilor figurine mai frumoase!” 🙂

Vasile Dobre (PNL): ”Nu sunt impotriva becurilor de sarbatori, pentru ca imi aminteste de intunericul dinainte de 1989!”

Amendament Vasile Dobre: Iluminatul de sarbatori va avea loc in perioada 16 decembrie 2009 – 4 ianuarie 2010.

Proiectul nr. 6 a fost adoptat cu amendamentul anterior.

Liberalii sunt cei mai… democrati. La votul privind amendamentul propus de Popoiu, cu cadourile de Mos Nicolae date la deschiderea Oraselului, Gheorghe Stan a votat cu PD-L, iar Postelnicu s-a abtinut, in vreme ce Fodoreanu si Dobre au fost impotriva.

Proiectele nr. 7, 8 si 9 au fost adoptate.

Discutii pe marginea proiectului nr. 10:

Mioara Lazar (PD-L): ”Domnule primar, acum doi ani ati spus ca vreti sa faceti doua gradinite si nu le-ati facut. Tot mutam copiii si sediile dintr-o parte in alta”

Decebal Bacinschi: ”Nu am avut bani. Acum e vroba de reorganizare. Sunt 60 de locuri libere acum la Gradinita de pe strada Alecu Sihleanu! In viitor, vreau sa renuntam la locatiile improprii in care se afla Gradinitele 17 si 19”

Danut Popoiu (PD-L): ”Sunt interese la mijloc. Pentru ca daca desfiintam o gradinita si mutam copiii la alta, directorul de la prima ramane fara post!”

Proiectele 11, 12, 13, 14 si 15 au fost adoptate.

Discutii pe proiectul 17:

Nicu Tanase (PD-L): ”De ce nu s-a trecut de prima data in proiectul platit de Uniunea Europeana schimbarea retelei electrice. Ca sa o platim noi acum?”

Mugurel Malureanu (PD-L): ”Nu pot sa cred ca nu s-a luat in calcul schimbarea retelei, mai ales ca proiectul initial prevedea construirea unor noi cladiri usoare, a unei parcari. Era clar ca vechea retea nu putea suporta. Trebuia facut de atunci proiect si pe retea electrica, pe care am fi platit-o din banii UE”

Decebal Bacinschi: ”Nu este vina noastra, ne-am trezit cu aceasta situatie. Proiectantul trebuia sa faca! Daca vreti sa facem bine, daca nu, nu.. mergem pe vechea retea”

Mugurel Malureanu (PD-L): ”Sa plateasca proiectantul”

Vasile Dobre (PNL): ”Nu sunt de acord, domnule primar, cu explicatiile dvs. Orice societate ia in calcul toate lucrurile la un astfel de proiect. Cineva din Primarie trebuia sa vina sa spuna ca trebuie schimbata reteaua.”

Daniel Gongu (PD-L): ”Adica racordurile noastre sunt ale Electricii? Noi refacem reteaua care este a Electricii?”

Decebal Bacinschi: ”Asta e legea… Trebuia sa fie schimbata prin 2005 – 2006 dar nu s-a mai schimbat. Si racordurile de la dvs. de acasa sunt tot ale Electricii!!” 😀

Liviu Oloeriu (PSD): ”De ce Electrica nu a spus de prima data ca reteaua va trebui schimbata? Ea este de vina, nu Primaria! Dar nu prea avem ce face… daca vrem o reteaua foarte buna”

Nicu Tanase (PD-L): ”E o chestie de bun simt aici. Si dvs. daca va faceti o casa atacati partea electrica. Ori a fost proiectantul slab pregatit, ori intentionat…”

Mugurel Malureanu (PD-L): ”Va rog sa atrageti atentia consilierilor PSD. Domnul Oloeriu politizeaza proiectul. A spus exact ce am zis eu inainte. Domnule primar ati luat in calcul si schimbarea retelelor de canalizare si ce mai e pe acolo? Ca ne trezim ca la anul spargem si altceva…!”

Decebal Bacinschi: ”Tot ce tine de canalizare, gaze, etc. s-a schimbat foarte bine. Doar cu reteaua electrica sunt probleme. ”

Proiectul a fost votat de cei 9 consilieri PSD (Neagu Nistoroiu este absent) plus liberalul Postelnicu. Ceilalti trei liberali (Fodoreanu, Stan si Dobre) plus PD-L s-au abtinut.

Tinerii si-au anuntat noul primar, in persoana elevului Munteanu Alexandru Stefanut.

Viceprimarii sunt de la Colegiul National Unirea, lucru dezvaluit de Danut Popoiu, dirigintele lor!

Mugurel Malureanu (PD-L): ”Domnul Matisan ar trebui sa poarte o masca, deoarece este bolnav. Daca se ia? Poate are o boala contagioasa… Sa nu ne imbolnaveasca. La inceputul sedintei s-a facut ca nu intelege! Dansul este in concediu medical. De ce a venit azi la sedinta?”

Bogdan Matisan (PSD): ”Desi nu ma simt foarte bine, am venit pentru cetateni la sedinta”

Danut Popoiu (PD-L): ”Cum s-a ajuns la aceste penalitati din proiect? Nu putem renunta la reparatiile de pe strazile din proiect, ca tot vine iarna? Sa le facem in primavara!”

Se discuta acum pe marginea clauzelor contractuale dintre Primarie si societatea Vega Galati, care efectueaza reparatii la drumurile din Focsani, in ideea ca Primaria a fost obligata de instanta sa plateasca penalizari catre Vega, deoarece nu s-au achitat sumele initiale, la timp.

Danut Popoiu (PD-L): ”Nu stiu daca hotararea este definitiva… ”

Eduard Corhana (secretar): ”Este definitiva, ni s-a respins recursul”

Liviu Oloeriu (PSD): ”Amanarea platii catre Vega ar duce la penalitati si la raspunderea individuala a consilierilor”

Mioara Lazar (PD-L): ”Avem conturile blocate?”

Decebal Bacinschi: Curtea de Conturi se afla in control la noi si va sta doua luni. Verifica situatia pe anul 2008, nu avem nici un cont blocat”

Danut Popoiu (PD-L): ”Regret ca aceasta rectificare este trecuta la pachet cu aceasta datorie pe care o avem din 2008. (n. r. – proiectul nr. 21)

Vasile Dobre (PNL): ”Ati emis ordin de incetare a lucrarilor? Daca e hotarare definitiva si irevocabila trebuie sa votam proiectul in forma initiala”

Din ianuarie s-a dat dispozitia de incetare.

Democrat-liberalii vor sa voteze proiectul nr. 21 cu amendament privind scoaterea unor puncte legate de datoria catre Vega.

Proiectul nr. 21 a trecut cu 11 voturi pentru (PSD si doua voturi de la PNL) si 9 abtineri.

Cristinel Susu (PD-L): ”Domnul Spiridon nu m-a invitat la sedintele de la Piata, in cadrul Comisiei de Licitatii. (n. r. – Puiu Spiridon, sef al Pietei, afirmase ca i-a invitat pe Susu si pe Vasile Dobre la sedinte).

Vasile Dobre (PNL): ”Eu participam la sedinta respectiva daca dvs. respectati hotararea CL, nu ce spune Prefectura. Sunteti subordonati Primariei, nu Prefecturii! Trebuia sanctionat domnul Spiridon”

Decebal Bacinschi: ”Daca aveam o informare scrisa puteam sa il sanctionez. Altfel, nu…!”

Proiectele 19 – 23 au fost adoptate.

Proiectul nr. 24. Discutii:

Danut Popoiu (PD-L): ”Propun ca terenul si cladirea in care se desfasoara activitatea Parchetului acum sa treaca in folosinta noastra gratuita”

Proiectul a trecut cu amendamentul lui Danut Popoiu.

Si celelalte proiecte au fost adoptate.


Ordinea de zi:

1. proiect de hotărâre privind validarea mandatelor consilierilor locali, declaraţi aleşi la data de 1 octombrie 2009, pentru Consiliului Local al Tinerilor din Municipiul Focşani şi declararea ca legal constituit al acestuia;

2. însuşirea procesului verbal pentru alegerea primarului, viceprimarilor şi a secretarului Consiliului Local al Tinerilor din Municipiul Focşani;

3. proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Local al Tinerilor din Municipiul Focşani;

4. proiect de hotărâre privind stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitelor şi taxelor locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzilor aplicabile în anul fiscal 2010, la nivelul municipiului Focşani;

5. proiect de hotărâre privind aprobarea acordării unui sprijin financiar elevei Perjaru Mariana Alexandra, din clasa a VI-a, Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărăscu” Focşani, în vederea participării la Festivalul-Concurs Internaţional de muzică uşoară „Două inimi gemene” în memoriam Doina şi Ion Aldea Teodorovici ediţia a VII-a, care se va desfăşura în perioada 12-15 noiembrie 2009, în Republica Moldova, la Chişinău;

Iniţiatori: Consilieri, Rodica Boboc, Liviu Oloeriu, Bogdan Matişan

6. proiect de hotărâre privind aprobarea alocării din bugetul general al municipiului Focşani pe anul 2009, a sumei de 182 mii lei pentru organizarea Sărbătorilor de iarnă;

7. proiect de hotărâre privind aprobarea planului de ocupare a funcţiilor publice pe anul 2010 pentru funcţiile publice din cadrul Primăriei Municipiului Focşani, din instituţiile subordonate (Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Focşani, Poliţia Comunitară a Municipiului Focşani, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Municipiului Focşani) şi centralizat la nivelul ordonatorului principal de credite;

8. proiect de hotărâre privind transformarea în statul de funcţii al Primăriei Municipiului Focşani a postului de consilier juridic, clasa I, grad profesional debutatnt din cadrul Compartimentului legalitate, Serviciul administraţie publică locală, legalitate, Direcţia administraţie publică locală, în post de consilier juridic, clasa I, grad profesional asistent, treapta 3 de salarizare;

9. proiect de hotărâre privind aprobarea fişelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale realizate în anul 2008 de către salariaţii aparatului permanent de lucru al Consiliului Local al Municipiului Focşani şi acordarea salariului de bază corespunzător evaluării;

Iniţiator: Consilier, Rodica Boboc

10. proiect de hotărâre privind modificarea anexei Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Focşani nr. 73/2006 pentru aprobarea reorganizării reţelei şcolare din municipiul Focşani, modificată prin Hotărârea nr. 309/2006, 273/2007 şi nr.86/243/2008;

11. proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor de selecţie şi a condiţiilor de preluare a sumelor ce revin familiilor cu venituri reduse din cadrul asociaţiilor de proprietari nominalizate în cadrul Programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe pe anul 2009, conform prevederilor OUG nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe;

Iniţiatori: Consilieri, Mioara Lazăr, Doina Fodoreanu, Adrian Colin, Neculai Tănase, Mugurel Mălureanu

12. proiect de hotărâre privind abrogarea poziţiei nr. 11 din anexa la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focşani nr. 97/2003 pentru aprobarea listei nominale pentru repartizarea locuinţelor pentru tineri destinate închirierii;

Iniţiatori: Consilieri, Mioara Lazăr, Doina Fodoreanu, Adrian Colin, Neculai Tănase, Mugurel Mălureanu

13. proiect de hotărâre privind aprobarea listei nominale cu persoanele cărora li se repartizează locuinţe pentru tineri destinate închirierii, conform Normelor metodologice de punere în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 cu modificările şi completările ulterioare şi a Hotărârii Consiliului Local nr.110/2009 privind aprobarea listei de priorităţi;

Iniţiatori: Consilieri, Mioara Lazăr, Doina Fodoreanu, Adrian Colin, Neculai Tănase, Mugurel Mălureanu

14. proiect de hotărâre privind aprobarea schimbării repartiţiei ca urmare a extinderii de spaţiu pentru o familie, în baza prevederilor Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată şi modificată şi HGR nr. 1275/2000;

Iniţiatori: Consilieri, Mioara Lazăr, Doina Fodoreanu, Adrian Colin, Neculai Tănase, Mugurel Mălureanu

15. proiect de hotărâre privind aprobarea schimbării repartiţiilor ca urmare a extinderii de spaţiu pentru un număr de 2 familii din imobilul situat în Focşani, Al. Căminului nr. 12, bl.G2, în conformitate cu Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată şi modificată;

Iniţiatori: Consilieri, Mioara Lazăr, Doina Fodoreanu, Adrian Colin, Neculai Tănase, Mugurel Mălureanu

16. proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Amenajare laborator şcolar de alimentaţie publică şi turism – Grup Şcolar de Industrie Uşoară”;

17. proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reţele electrice Piaţa Unirii”;

18. proiect de hotărâre privind aprobarea modificării anexei Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Focşani nr.16/2005 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Recalificare urbană perimetru istoric Piaţa Unirii şi Grădina publică Focşani”;

19. proiect de hotărâre privind aprobarea modificării anexei Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Focşani nr. 203/2009 pentru „Actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru străzile cuprinse în obiectivele de investiţii referitoare la consolidarea sau modernizarea străzilor din municipiul Focşani aprobată şi completată prin Hotărârile Consiliului Local nr. 156/2006, 278/2006 şi nr. 87/244/2008;

20. proiect de hotărâre privind validarea Dispoziţiei Primarului Municipiului Focşani nr.2838/20.10.2009, pentru majorarea bugetului local al municipiului Focşani pe anul 2009;

21. proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului general al municipiului Focşani pe anul 2009;

22. proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică, în anul 2010, a unor bunuri aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Focşani, aflate în folosinţa gratuită a Administraţiei Pieţelor Focşani;

23. proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea anexei nr. 1- bunuri imobile, la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focşani nr.167/2003 pentru însuşirea inventarului bunurilor ce aparţin domeniului public al municipiului Focşani, cu modificările şi completările ulterioare;

24. proiect de hotărâre privind aprobarea încredinţării în folosinţă gratuită, pe durata existenţei construcţiei, către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a terenului aparţinând domeniului public al municipiului Focşani, în suprafaţă totală de 1672,47 m.p., situat în Focşani, str. Cuza – Vodă nr. 43A, în vederea construirii unui nou sediu;

25. proiect de hotărâre privind aprobarea încredinţării în folosinţă gratuită, pe durata existenţei construcţiei, a terenului în suprafaţă de 27,42 m.p., situat în Focşani, str. Coteşti nr. 1, judeţul Vrancea, aparţinând domeniului privat al municipiului Focşani, către Parohia „Sf. Nicolae Vechi, în vederea construirii unei capele mortuare;

26. proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Zona Comercială şi de Agrement” – DN2-E85 Focşani-Garoafa, T.7 şi T.8, Focşani;

27. proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii unor străzi nou înfiinţate în municipiul Focşani;

Iniţiator: Consilier, Niţu Radu

28. proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de desfăşurare a activităţii de transport persoane, cu vehicule cu tracţiune animală, tip trăsură adaptate pentru astfel de servicii;

29. proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Focşani nr.79/30.03.2004 pentru constituirea comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul Consiliului Local al Municipiului Focşani, cu modificările ulterioare.

Nota: Proiectele la care nu s-a trecut initiatorul ii apartin primarului Decebal Bacinschi.

One Response to Show la sedinta ordinara a CL Focsani! Danut Popoiu (PD-L): ”S-a mai imbolnavit cineva? Pentru ca exista risc de contaminare!” Mugurel Malureanu (PD-L): ”Domnul Matisan sa poarte o masca, pentru ca noi stim ca e in concediu medical si ne poate imbolnavi pe toti!” Noul primar al tinerilor este Munteanu Alexandru Stefanut!

  1. Lau007 27/10/2009 at 23:51

    Cunosc ce se intampla in aceste sedinte in care ar trebui sa se discute doar problemele importante ale urbei! De cele mai multe ori “hahaielile”, umorul negru si sicanarile ieftine dintre piratii partidelor politice sunt Nr.1 pe ordinea de zi! Incompetenta consilierilor si nu in ultiimul rand a primarului a adus Focsaniul in topul oraselor anoste si prost administrate! Suntem romani si nu ne urmarim decat interesele personale…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.