APM Vrancea: Îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor şi profesorilor privind natura

În perioada 15.06.2013-15.12.2015 , Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea implementează proiectul „Imbunătăţirea managementului Siturilor de Interes Comunitar ROSCI0026 Cenaru si ROSCI0216 Reghiu Scruntaru”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin programul POS Mediu 2007-2013 axa Prioritară 4 .

Natura-in-Parcul-Schuman

În cadrul acestui proiect , în data de 29.04.2014 , orele 10 si respectiv 12 , APM Vrancea a organizat şi desfăşurat o întâlnire cu elevii din comuna Reghiu si una cu cei din comuna Andreiasu de Jos.

Activităţile au fost deschise cu prezentarea reprezentanţilor APM Vrancea. S-a continuat cu videoproiecţii care au conţinut informaţii privind :

* Prezentarea proiectului „Imbunătăţirea managementului Siturilor de Interes Comunitar ROSCI0026 Cenaru si ROSCI0216 Reghiu Scruntaru” – localizare , scop , obiective , rezultate preconizate
* Prezentarea ariei ROSCI0216 Reghiu Scruntaru /Rezervaţia naturală 2.820 Pădurea Reghiu – Scruntaru şi respectiv a ariei ROSCI0026 Cenaru /Rezervatia naturala 2.815. Padurea Cenaru (localizare, cadru natural, context legislativ , specii si habitate protejate)
* Prezentarea conceptului de reţea de arii protejate europene NATURA 2000”
* Beneficiile practice pe care le aduc ariile protejate
* Ariile protejate şi dezvoltarea durabilă locală
* Argumente in favoarea conservării naturii

Actiunile au ca scop imbogatirea cunostintelor elevilor si profesorilor privind natura si cresterea respectului fata de aceasta cât şi sensibilizarea elevilor fata de protectia naturii , de conceptul de protejare a speciilor si habitatelor. Copii sunt atrasi si chiar isi doresc sa se simta utili in protejarea naturii. Asa ca printr-o educare corecta a generatiilor viitoare, principiile si obiectivele de conservare a biodiversitatii vor avea o baza solida.

Informatii primite de la APM Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.