APDRP a plătit în anul 2011 peste 1,56 miliarde de euro

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a efectuat în cursul anului 2011 plăți către beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) în valoare de 1,56 miliarde de euro.

Din această sumă, 902 milioane de euro reprezintă plăți pentru beneficiarii măsurilor de investiții derulate de APDRP, iar restul plăți efectuate către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în baza măsurilor delegate.

Astfel, de la începutul derulării PNDR au fost plătiți efectiv 3,35 miliarde de euro.
Pe lângă această sumă, România a absorbit şi 561 de milioane de euro, fonduri care reprezintă avansul acordat de Comisia Europeană în momentul demarării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Cumulând avansul şi plăţile efectuate, rezultă un total de aproximativ 4 miliarde de euro (3,91 miliarde de euro) fonduri atrase pentru România de către APDRP, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie al fondurilor de peste 40% din totalul fondurilor disponibile pentru dezvoltare rurală.

Sfârșitul acestui an a însemnat un record al plăților efectuate de către APDRP, în luna decembrie fiind plătiți 425,56 de milioane de euro.

”A fost încă un an de eforturi susținute ale Agenției, ale personalului acesteia, dar să nu uităm și eforturile beneficiarilor noștri.

În ceea ce mă privește, voi continua să încurajez pe cei care vor să înceapă o investiție prin fondurile de dezvoltare rurală, mai ales în contextul în care 2012 va fi ultimul an în care vor mai fi bani pentru multe dintre Măsurile de finanțare.

Totodată, sunt convins că APDRP își va face mereu datoria și va aduce banii atât de necesari pentru economia rurală a țării”, a precizate Mihai Gavril Vădan, directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Comunicat primit de la APDRP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE