ANUNŢ GAL Siretul Verde. Lansare apel de selecţie proiecte pentru măsura 4.111 – “Formare profesională, informare şi difuzare de cunoştinţe”

Siretul Verde header

Asociatia Grupul de Actiune Locala Siretul Verde anunţă lansarea, incepand cu 10 martie 2015, a sesiunii de depunere a proiectelor pentru masura 4.111 – “FORMARE PROFESIONALA, INFORMARE ȘI DIFUZARE DE CUNOSTINȚE”.

1. Data publicării apelului de selecție: 10 martie 2015; Nr.de referință: M 4.111/1/2015

2. Tipuri de beneficiari eligibili:

a) Aplicanţi : furnizori ai acţiunilor de formare profesională, informare şi difuzare a cunoştinţelor, sunt entităţi publice sau private care activează în domeniul formării profesionale a adulţilor şi/sau informării şi difuzării de cunoştinţe care îndeplinesc criteriile de eligibilitate şi de selecţie.

b) Beneficiari finali: Persoane adulte care activează în domeniile agriculturii, legumiculturii, apiculturii, silviculturii, industria agro-alimentară, agro-turism, ecoturism, fermieri din exploataţiile de semi-subzistenţă precum şi tineri.

3. Fonduri disponibile: 31000 €;

4. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect: 31 000 €;

5. Data limită de depunere a proiectelor: sesiune cu depunere continua, pana la epuizarea fondurilor disponibile;

6. Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele: Proiectele se depun la sediul Asociaţiei ,,Grup de Acțiune Locală Siretul Verde” din comuna Biliesti, judetul Vrancea, in incinta Primariei, etaj 1, în intervalul orar 10:00 – 15:00 de luni până vineri inclusiv;

7. Informații detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în GHIDUL SOLICITANTULUI , disponibil în format electronic pe site-urile www.apdrp.ro și www.siretulverde.ro; în variantă electronică (suport CD/DVD) și pe suport de hârtie la sediul GAL Siretul Verde;

Atenție! În conformitate cu Adresa nr. 77286/27.01.2015 MADR – AM pentru PNDR, solicitanții trebuie să ia în considerare următoarele:

– Implementarea proiectelor va fi demarată numai dacă au fost parcurse etapele procedurale aferente evaluării cererilor de finanţare, soluţionării contestaţiilor, verificărilor pe eşantion şi contractării proiectelor.

– Durata de execuţie a proiectelor include derularea procedurii de achiziţii, realizarea efectivă a proiectului, realizarea vizitelor pe teren pentru verificarea implementării, elaborarea, depunerea si avizarea rapoartelor de activitate (după caz), depunerea cererii de plată şi efectuarea plăţii.

– Prin urmare, în cazul prelungirii termenului limită de depunere a proiectelor până la data de 31.03.2015, trebuie avut în vedere faptul că efectuarea ultimei plăţi de către AFIR trebuie realizată pana la 31.12.2015, cu termen limita pentru depunerea ultimei cereri de plata 30.09.2015. Perioada efectivă de implementare a proiectului va fi de maximum 4 luni (după parcurgerea etapelor de evaluare şi contractare la AFIR).

în situaţia contractelor de finanţare care nu se vor derula corespunzător şi nu se vor finaliza, există riscul rezilierii unilaterale de către AFIR şi se va constitui debit total pentru întreaga sumă aferentă proiectului, iar sumele acordate anterior vor fi recuperate în integralitate, fapt pe care beneficiarii trebuie să îl cunoască şi să şi-l asume.

– Totodată, precizăm că există riscul ca, în cazul în care un solicitant al unei Măsuri din PNDR se află în evidenţa contractelor reziliate FEADR, din cauza nerespectării clauzelor contractuale, din iniţiativa AFIR, acesta să nu poată aplica în cadrul PNDR 2014 – 2020, pentru o anumită perioadă.

– În cazul în care un solicitant al unei Măsuri a PNDR se află în Registrul debitorilor/Registrul Evidenţe Procese şi solicitantul nu şi-a achitat integral datoria faţă de AFIR, inclusiv a majorărilor de întârziere/nu a soluţionat definitiv litigiul, acesta nu va fi eligibil pentru a primi finanţare în cadrul PNDR 2014 – 2020, iar cererea de finanţare nu va fi acceptată pentru verificare până la eliminarea debitului/soluţionarea litigiului cu AFIR, după caz.

De asemenea, solicitantii trebuie sa aiba in vedere faptul ca proiectele selectate de GAL pot fi depuse la AFIR, in vederea obtinerii finantarii, cel tarziu la data de 31.03.2015.

8. Datele de contact ale GAL, unde solicitanții pot obține informații detaliate: Sediul GAL din comuna Biliesti, judetul Vrancea, in incinta Primariei, etaj 1, județul Vrancea. Telefon/fax 0237/702 100. E-mail: gal@siretulverde.ro.

ASOCIAŢIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA SIRETUL VERDE
Presedinte
ADRIAN COLIN

Anunt GAL Siretul Verde 21 februarie 2014 II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.