”Amprente culturale II”, proiect derulat de DJST Vrancea

DJST Vrancea a organizat proiectul de tineret, denumit „Amprente culturale, editia a II-a „ în 2016, proiect de tip campanie de informare culturala, în parteneriat cu DJST Neamt și Centrul Internațional de Conservare a Culturii Cucuteni / Muzeul de Istorie din Piatra Neamt.

djst amprente culturale 1 djst amprente culturale 2

25 de tineri, membri ai Centrului de Tineret Focsani, s-au implicat cu alți 22 de tineri din judetul Neamt, membri ai Centrului de Tineret Piatra Neamt și ai Consiliului Local al Tinerilor din Piatra Neamt, în cadrul unor activități, în prioritatea Programului P2 al MTS – cultura și educatie nonformala, in perioada 15 iunie-15 august 2016.

Scopul proiectului a fost de a informa tinerii punându-i în situația practica, de a identifica, de a se documenta și a consemna cât mai multe date culturale, din locurile pe care le vizitează, pe traseul Focsani – Piatra Neamt – Durau – Muntele Ceahlau – Cheile Bicazului. Proiectul a continuat să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat cu privire la cultura romaneasca din zona Neamtului. La nivelul fiecărui județ partener, s-au implicat 3 lucrători de tineret, în sprijinul campaniei de informare a participantilor, dar și în realizarea unei activităţi din sfera educatiei nonformale a tinerilor pentru comunitățile în care sunt activi. Au fost 3 zile de informare din domeniile istorie, cultura, geografie, economie, arhitectura, tradiții.

Rezultatele campaniei vor constitui baza pentru întocmirea unei brosuri, la 3 ani de informare culturala în zonele: Maramures, Cluj, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Arges, Valcea, Neamt, Dambovita, Olt, Bacau, Harghita. Aceste informații vor contribui la recomandările finale, pe componenta de tineret ale DJST Vrancea, pentru proiectele de tineret viitoare.

Prin activitățile desfăşurate s-a urmărit creşterea numărului de tineri implicați în campanii de formare/informare, creşterea calităţii educatiei tinerilor, participarea și implicarea tinerilor în viața societatii, asigurarea unei reprezentativități echilibrate a domeniilor strategice de specialitate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de informare și documentare ca parte a participarii și învățarii non-formale.

DIRECTOR EXECUTIV, Daniel Gongu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE