Amendamente depuse de parlamentarii PNL de Vrancea

Vineri, parlamentarii Partidului Național Liberal filiala Vrancea, senatorul Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan, au depus trei amendamente prin care doreau să ajute cetățenii județului.

Două amendamente se refereau la bugetele necesare lucrărilor de îndiguire și apărare a malurilor râului Milcov.

Două milioane de lei au fost solicitate pentru a îndigui 4,5 km de mal în zona comunei Broșteni, comună grav afectată de inundații în dese rânduri.

Al doilea amendament se referă la un proiect care se desfășoară prin Ministerul Apelor și Pădurilor, proiect adoptat încă din 2011 prin HG nr. 549/25.05.2011, în valoare de 51.754.319 lei, care prin implementarea lui urma să apere de furia apelor în zona Golești – Milcovul 953 de gospodării și 1897 ha teren arabil, dar care a fost neglijat până acum. Ambele proiecte au fost respinse de Comisia pentru Mediu.

Cel de-al treilea amendament se referă la ajutarea comunei Homocea, care are conturile blocate din cauza datoriilor acumulate. Consiliul Județean Vrancea a avut posibilitatea să repare acest lucru la rectificarea de buget de la sfârșitul anului trecut, dar a ignorat problemele comunei.

Amendamentul depus de parlamentarii PNL Vrancea a trecut de Comisia pentru Administrație Publică și Organizarea Teritoriului din care face parte senatorul Cătălin Toma, urmând să mai obțină un aviz din partea Comisiei pentru Buget, Finanțe, Activitate Bancară și Piața de Capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.