ALTĂ ÎNTREBARE: Ce face PSD cu Ordonanța 9/2017? Senatorul Cătălin Toma susține că PSD nu vrea să clarifice lucrurile.

Lucrurile rămân neclare, în continuare, cu Ordonanța 9/2017, care permite ordonatorilor de credite să cheltuie cât vor și cum vor în condițiile modificărilor operate de Guvernul PSD condus de Dragnea & Grindeanu.

Aseară au apărut unele informații cum că PSD a introdus un amendament menit să rezolve problema reclamată și de președintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma, care a tras un semnal de alarmă cu privire la Ordonanța 9/2017, dată de Guvernul PSD pe 25 ianuarie a. c., prin care ordonatorii de credite pot cheltui cât vor, inclusiv fonduri pe care nu le au.

Conform surselor Hotnews, în Legea Bugetului a fost introdus duminică seara un amendament cu precizarea ca nu se pot angaja mai multi bani decat in limita creditelor aprobate. ”Am vazut si noi interpretarile cum ca ordonatorii ar putea angaja credite de angajament fara limita si am dorit sa facem lucrurile cat se poate de clare. Pe scurt, daca am un buget de 5 lei, nu voi putea angaja 10 lei“, a explicat luni pentru HotNews.ro un demnitar din Ministerul Finantelor.

Potrivit surselor Hotnews, duminica seara a intervenit inclusiv ministrul Viorel Stefan pentru a cere lamuriri cu privire la situatia aparuta, solicitand imediat clarificari din partea subalternilor. Clarificari introduse in mai putin de o ora prin amendament la Legea Bugetului.

Senatorul PNL Cătălin Toma a precizat ieri la prânz, într-o conferință de presă, că prin OUG 9/2017 PSD ar încerca și să ”fure” primari din opoziție, prin direcționarea discreționară a unor fonduri publice. Toma a punctat și faptul că parlamentarii PSD au primit ordin să nu includă în Legea bugetului nici un amendament venit din partea PNL. ”Pregătisem și depusesem amendamente care vizau susținerea unor comunități din Vrancea, însă PSD s-a opus. Nu știm nici ce vor face cu OUG 9. Lucrurile sunt neclare. Așa înțelege PSD să se comporte: lamentabil”, a precizat Toma.

Rămâne de văzut ce va face Guvernul PSD cu OUG 9, Legea bugetului urmând să fie adoptată foarte curând. (Leo Munteanu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE