AJFP Vrancea a publicat Ordinul comun al M.F. P. pentru aprobarea procedurii de încasare şi de virare la bugetul de stat şi bugetele asigurărilor sociale

DGFP VranceaAdministraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa unităţilor administrativ teritoriale din judeţ şi contribuabililor că în Monitorul Oficial nr. 648/22.10.2013 a fost publicat Ordinul comun al Ministerului Finanţelor Publice nr. 1714/2013 şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 3.246/2013 pentru aprobarea procedurii de încasare şi de virare la bugetul de stat şi bugetele asigurărilor sociale a sumelor încasare în numerar de către compartimentele de specialitate ale unităţilor administrativ teritoriale, precum şi a modului de colaborare şi de realizare a schimbului de informaţii dintre organele fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi organele fiscale din cadrul unităţilor administrativ teritoriale.

În conformitate cu prevederile ordinului comun persoanele fizice care datorează impozit şi contribuţii aferente veniturilor din activităţi agricole, precum şi accesorii pentru neachitarea la scadenta a acestora, pot efectua plata acestor obligaţii fiscale şi la compartimentele de specialitate ale unităţii administrativ-teritoriale corespunzătoare localităţii în care îşi au domiciliul fiscal, în numerar, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) în localitatea unde îşi au domiciliul fiscal nu exista o unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală;

b) între unitatea administrativ-teritorială, prin primar, şi direcţia generală regională a finanţelor publice în a cărei rază se afla localitatea, prin directorul general sau împuternicitul acestuia, s-a încheiat un protocol în acest scop.

Prin protocol se stabilesc:

a) acordul unităţii administrativ-teritoriale cu privire la încasarea obligaţiilor fiscale;

b) modalitatea de comunicare a informaţiilor între compartimentul de specialitate al unităţii administrativ-teritoriale si organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala referitoare la obligaţiile fiscale;

c) orice alte masuri de colaborare pe care părţile le considere necesare pentru aplicarea art. I si III din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea va transmite în perioada următoare unităţilor administrativ teritoriale din judeţ în care nu sunt unităţi teritoriale ale Agenţiei de Administrare Fiscală două exemplare semnate ale protocolului, cu rugămintea de a accepta încheierea acestora în folosul contribuabililor pentru facilitarea accesului la plata impozitului şi contribuţiilor aferente veniturilor din activităţi agricole.

Informații primite de la AJFP Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.