Administratia publica, spre modernizare?

Astăzi, 31 mai, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc prima intalnire din acest an a membrilor grupului tehnic de modernizare a administratiei publice locale. Principalele obiective ale acestei intâlniri sunt: creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor oferite de administraţia publică cetăţenilor, mediului de afaceri, utilizarea mijloacelor moderne de comunicaţie, acces rapid la baza de date specifică administraţiei publice, realizarea unui flux informaţional rapid şi eficient, necesar procesului decizional.

Instituţiile implicate în vederea atingerii acestor obiective sunt: Instituţia Prefectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Vrancea, Consiliul Judeţean. Pe langa reprezentanţii acestor instituţii, sunt inclusi in acest grup si reprezentantii Patronatului IMM-urilor, Asociaţiei Prodemocraţia, Mediului Academic, respectiv, Ion Roman, Gabriela Obodariu şi Romeo Postelnicu.

În cadrul acestei intâlniri, Prefectul judeţului Vrancea a propus membrilor ca acest grup să devină o structura flexibilă şi să existe o periodiocitate a acestor întâlniri. Prefectul a afirmat de asemenea că: Principala problema a societăţii romaneşti este administraţia publică. Întrucât administratia este in momentul de fata intr-un punct critic consider că este necesar un parteneriat tot mai strâns al instituţiilor statului cu reprezentanţii societăţii civile, cu formatorii de opinie şi cu mebrii organizatiilor nonguvernamentale. Tema de discutie lansata in cadrul aceleiasi intâlniri a fost legata de descentralizarea instituţiilor publice, prezentându-se pe marginea acestui subiect o serie de propuneri in acest sens

Informatii primite de la Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.