Actualul contract colectiv de muncă la nivel naţional rămâne în vigoare anul acesta

Reprezentanţii Guvernului şi patronatele au convenit, vineri, să păstreze anul acesta actualul contract colectiv de muncă la nivel naţional, iar de anul viitor se vor stabili noi niveluri de contracte colective la nivel naţional sau pe ramuri, prin lege specială. “La momentul în care am discutat despre Contractul Colectiv de Muncă la nivel naţional, sindicatele au părăsit sala şi, în consecinţă, am discutat doar cu patronatele, împreună cu care am ajuns la o concluzie.

Anul acesta, Contractul Colectiv Naţional rămâne în vigoare şi urmează ca prin lege specială, Legea contractelor, să se reglementeze pentru următori ani modalitatea de aplicare a acestor contracte. Rămân toate, anul acesta, la nivel naţional, pe ramuri. Am propus ca prin lege specială să fie reglementat nivelul contractului – ori la nivel naţional, ori la nivel sectorial, dar prin lege specială. Am oferit cea mai bună soluţie, după părerea mea, pentru toate părţile”, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botiş, după negocierile de la Guvern.

Sindicatele au părăsit negocierile după aproape o jumătate de oră de discuţii cu ministrul Muncii şi cu premierul Emil Boc, deoarece le-au fost respinse “toate propunerile de modificare a Codului muncii”. Cele cinci confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional şi-au convocat, pentru luni, la orele 15.00, la sala Rapsodia Română, toţi liderii sindicali din teritoriu pentru a stabili calendarul acţiunilor de protest.

Informatii primite de la www.promptmedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.