Activitatea de prevenţie a traficului de persoane, la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” din Focşani

elevi proiect Sandu Mihai

La Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret,, din Focsani s-a desfasurat activitatea de preventie a traficului de persoane, organizata de profesorul consilier scolar, psiholog Alban Luminita Camelia, in colaborare cu reprezentatii Politiei de Proximitate: Tanase Gabi- Agent Politia Municipiului Focsani, Toader Crina Silvia-inspector principal si elev Mucenica Razvan. La eveniment au participat elevii claselor a 6-a, a 9-a A, B, a Xl a A,, a Xll a A .

S-a prezentat in Power Point , cu motto-ul ,, Libertatea va confera a alege intre bine si rau. Informarea va ajuta sa faceti alegerea,, Informatiile bine receptate de elevi au vizat: identificrea fenomenului,aspecte privind identificarea recrutorilor si modalitatii lor de operare,pericolul la care sunt expuse victimele traficului de persoane ,nu doar tinerele fete , cat si minorii -fete sau baieti vizand trafic de organe, prostitutia sau pedofilia.

S-a prezentat un material in Power Point , cu motto-ul ,, Libertatea va confera a alege intre bine si rau. Informarea va ajuta sa faceti alegerea !,,

Informatiile bine receptate de elevi au vizat: identificrea fenomenului,aspecte privind identificarea recrutorilor si modalitatii lor de operare,pericolul la care sunt expuse victimele traficului de persoane ,nu doar tinerele fete , cat si minorii -fete sau baieti vizand trafic de organe, prostitutia sau pedofilia.

Exploatare sexuală, exploatare prin muncă, manipulare, abuz fizic şi psihic, viol, brutalizare, constrângere, înşelăciune, racolare, victime, traficanţi, privarea de libertate, vânzare de oameni, prelevare de organe, „sclavia modernă”, … etc sunt doar câteva concepte care nu ne pot duce cu gândul decât la un singur fenomen care le cuprinde pe toate: traficul de fiinţe umane. Un fenomen în care umanitatea este scoasă din schemă, în care se încălcă drepturile fundamentale ale omului.

Prezentarea unor materiale informative, desene, afişe, pliante,informaţii teoretice, prezentări Power- Point (max. 7 slid-uri), despre fenomenul traficului de fiinţe umane (prezentări realizate imprena cu elevii).

S-au prezentat studii de caz,au avut loc discutii libere , astfel incat prin dialog si interactivitate elevii au apreciat activitatea ca fiind extrem de utila, neasteptat de interesanta , cu elemente de inedit si noutate.Evaluarea activitatii s-a realizat printr-o Scrisoare imaginara catre parinti, prin care au reliefat elementele de noutate ale acestui seminar: faptul ca internetul poate deveni un pericol printr-o expunere prea libera, in fata unor necunoscuti acceptati in lista de prieteni-pe Facebook de ex. si ca e necesara atentie si vigilenta la persoanele necunoscute, atat pe strada cat si in plan virtual. Participantii au considerat captivante momentele privind cazurile reale prezentate,explicatiile oferite , utilitatea lor si raspunsurile la intrebari.

Activitatea a fost un real succes, fiind apreciata la superlativ atat de elevi , cat si de initiator, invitati, datorita feedback-ului participantilor Elevii au apreciat utilitatea si noutatea informatiilor , precum si exprimat dorinta de a mai participa la astfel de activitati organizate de d-na prof. psihlog Alban Luminita Camelia, consilier scolar al C.J.R.A.E. si profesor la Liceul Pedagogic ,, Spiru Haret,, Focsani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.