ACDB inaugurează prima potecă tematică din Lunca Siretului Inferior

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) a realizat în cadrul proiectului “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului” prima potecă tematică din aria naturală protejată Lunca Siretului Inferior, Aceasta este intitulată „Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”

Traseul tematic are ca punct de start localitatea Biliești, prin rezervația naturală Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului, spre nord către localitatea Ciușlea, de unde se va îndrepta spre rezervația naturală Lunca Siretului (Pădurea Neagră) și se continuă înapoi spre Biliești. Punctul de intrare pe poteca tematică este marcat printr-un panou mare numit “Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”.

Traseul va fi parcurs, atât pe bicicletă, având o lungime de 14.960 m cu timp de parcurgere 2-3 h, cât și pe jos, existând o rută de scurtare a traseului pentru cei care merg pe jos (lungimea taseului pedestru fiind de 6.650m cui timp de parcurgere 2-3h).

Scopul realizării potecii tematice constă în informarea, educarea și creşterea nivelului de recreere al vizitatorilor din ariile naturale protejate: Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului.
Pe traseul potecii tematice vor fi organziate în cadrul proiectului evenimente sportive – semimaraton de trail running și concurs de ciclism cross country.

„Este prima potecă de acest gen din aria naturală protejată Lunca Siretului și, credem noi, un prim pas înainte pentru dezvoltarea infrastructurii turistice a acestei zone. Pe parcursul întregului traseu veți descoperi succesiv informații interesante despre specii de faună și floră din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră, dar și despre principalele forme de impact negativ asupra naturii prezente în zonă.”
– Alina Dragomir, responsabil conștientizare ACDB

Poteca tematică „Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră” este realizată în cadrul proiectului “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului” implementat de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea. Proiectul este finanțat de către Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin Programul “Spații Verzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.STIRI LIVE