Accelerarea implementării Strategiei de Dezvoltare Locală GAL Siretul Verde – provocări și oportunități

Grupul de Actiune Locala Siretul Verde a fost prezent, la sfarsitul saptamanii trecute, la Zilele Comunei Biliesti si la Ziua Legumicultorului, continuandu-si activitatea de promovare si informare in randul posibililor beneficiari ai programului Leader. Echipa GAL a distribuit materiale informative in randul a peste 200 de persoane si a organizat, vineri, 6 septembrie 2013, un seminar aplicat cu tema: “Accelerarea implementării Strategiei de Dezvoltare Locală GAL Siretul Verde – provocări și oportunități”.

La eveniment au participat membri si parteneri GAL, fermieri , întreprinzători locali dar si reprezentanti ai administratiei publice locale din cele 9 localitati componente ale teritoriului GAL: Biliesti, Ruginesti, Pufesti, Marasesti, Garoafa, Vulturu, Suraia, Vanatori si Movileni, judetul Galati.

Dezbaterile organizate in cadrul seminarului s-au concentrat pe prezentarea strategiei de dezvoltare locala si evaluarea implementarii acesteia, dar si pe identificarea de modalitati prin care poate fi accelerata absorbtia fondurilor la nivelul GAL. In aceste moment, GAL Siretul Verde gestioneaza masuri de finantare pentru care fondurile alocate au fost aproape epuizate (“Instalarea tinerilor fermieri” – Masura 4.112, “Sprijinirea fermelor de semisubzistenta” – Masura 4.141, “Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de microîntreprinderi din sectoare non-agricole” – Masura 4.312), dar si masuri care nu au fost accesate de beneficiari din cauza conditiilor dure pe care acestia trebuie sa le indeplineasca.

In urma unui indelungat proces de consultare si analiza in cadrul grupului de actiune locala, au fost formulate propuneri de modificare si reactualizare a Strategiei de Dezvoltare Locala, astfel incat aceasta sa corespunda nevoilor reale din teritoriu. Printre cele mai importante modificari se numara suplimentarea fondurilor destinate afacerilor non-agricole din mediul rural si introducerea Masurii 4.322 – “Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatățirea serviciilor de bază pentru economia şi populatia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

” Ne aflam in faza finala a procesului de modificare a Strategiei de Dezvoltare Locala, astfel incat sa raspundem mai bine solicitarilor sosite din partea beneficiarilor. Dorim, in acelasi timp, sa ne adaptam strategia la noile conditii economico-sociale care s-au modificat semnificativ in ultimii doi ani. Acest seminar a constituit un prilej de a populariza in randul actorilor locali modificarile propuse pentru strategie. Pentru ca strategia modificata sa devina operationala, GAL trebuie sa solicite acordul Autoritatii de Management pentru PNDR”, a precizat Adrian Colin, presedintele GAL Siretul Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.