A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons, a lansat un proiect-pilot de susținere a unor lecții deschise adresate elevilor și profesorilor

Incepand cu data de 01 noiembrie 2012, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, a lansat un proiect-pilot de sustinere a unor lectii deschise adresate elevilor si profesorilor din invatamantul primar, gimnazial si liceal, atat din mediul privat cat si cel de stat, din Bucuresti.

Pana in prezent, au fost sustinute astfel de lectii in cadrul urmatoarelor unitati de invatamant: Complexul Educational “Lauder Reut”, Liceul Economic “A.D. Xenopol” si Cambridge School of Bucharest unde predarea a fost realizata in limba engleza.

In cadrul acestor lectii, elevii au aflat informatii utile despre etichetele produselor, atat cele alimentare, cat si nealimentare, si care sunt riscurile la care se supun in cazul in care nu citesc etichetele. De asemenea, au fost sfatuiti de catre reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons sa solicite bonul fiscal atunci cand achizitioneaza un produs, pentru a detine un document justificativ in cazul in care respectivul produs nu este conform si trebuie sa faca o sesizare. Alte teme dezbatute au fost: alimentatia sanatoasa, protectia mediului din perspective reducerii risipei, siguranta pe internet etc.

Elevii au primit materiale educativ-informative, au fost organizate mici concursuri fiind premiati cei care au raspuns cel mai rapid, iar ca tema pentru acasa le-au fost oferite chestionare pentru evaluarea cunostintelor dobandite ca urmare a informatiilor asimilate in cadrul acestor lectii.

Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons vor derula in perioada urmatoare, activitati de educare si informare a elevilor si in alte scoli si licee din Bucuresti. Toti participantii vor primi Certificate de participare si scoala/liceul va primi diploma.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

 

Comunicat primit de la Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania

One Response to A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons, a lansat un proiect-pilot de susținere a unor lecții deschise adresate elevilor și profesorilor

  1. Pingback: Aparitii mass-media | A.N.P.C.P.P.S.Romania – Asociatie de Consumatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.RECLAMA TA AICI!

Cere o ofertă de publicitate trimițând o solicitare la adresa de e-mail vranceamedia@gmail.com.